#ruokakuvantarina

tiistai 24. helmikuuta 2015

Ruokakuvan tarina näyttää todellisuuden kuvan taustalla eli millaisissa olosuhteissa kuva on otettu. 

Tässäpä banaani-pähkinäkeksit:Ja tässä #ruokakuvantarina:


Making of -kuva on meidän työhuoneesta, jossa vallitsee aina kotoisa sekamelska ja se on ihan tuupatun täynnä tavaraa. Isosta ikkunasta tulee kaunis valo ja tumma sisustus tekee luonnonvalon kalsanakin päivänä lämpimäksi. Varmaan suurin osa kuvista tulee otettua tuossa pöydän kulmalla.
Keksien resepti on tulossa blogiin vielä tällä viikolla.

Haluan nähdä miten muut ruokabloggaajat ottavat kuvansa, joten arvon kolleegat, kertokaapa meille lukijoillesi miltä sun kotistudiossa näyttää.  

Katso miten meidän ruokapöydälle rakentuu otolliset kuvausolosuhteet:
13 kommenttia

 1. Nonniin! Nyt lähti! Johannaa! Haastetta odotellessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kato mä haastoin KAIKKI. :D Et postausta kehiin!

   Poista
 2. Hauska idea. Täältä lähtee pian, kunhan viikonloppuna pääsen kuvaushommiin.

  VastaaPoista
 3. Olispa kotistudio.Vaikka asun aika valoisassa asunnossa niin se valo tulee jotenkuten väärin.Mulla on paras valo iltapäivällä kuvien ottoon,aamuvalossa ne valoittuu enkä oikein tiedä mitä tekisin.Pitääpä opetella jostain.Katson nämä vinkkisi heti kun ehdin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä tiedä onko mulla mitään varsinaisia vinkkejä. Jos sulla on järkkäri niin sinähän voi säätää sitä valotusta suljinajalla.

   Poista
 4. Näyttää kovin tutulta :) Tottakai kotistudio raivataan siihen keittiön työtasolle. Työnnetään vaan vähän ylimääräisiä rojuja syrjään.

  VastaaPoista
 5. Yksi päivä juuri mietein, että joku kun näkisi, missä silloinkin niitä kuvia otin. Voisi näyttää pikkaisen hassulta, kun kuvassa näkyisi koko todellisuus.:D Meilläkin sisällä on aina jotenkin huono valo, vaikka ikkunat ovatkin isoja. Valo vain tulee aina päiväsaikaan väärästä suunnasta, eikä kuvaaminen tahdo onnistua sisällä. Niinpä suurimman osan kuvista koitan ottaa ulkona. Talvisin siitä joutuu kyllä enemmän joustamaan. Blogin viimeisimmät kuvatkin olen ottanut ulko-oven edessä olevalla kivetyksellä. Sopiva alunen vain annoksiin ja annokset alustoineen siihen kivetykselle. Ulkona sattui olemaan musta muovilaatikko odottamassa polttopuutäydennystä, joten siitä sai kuville sopivan tumman taustan.;D Ulkona kuvaamisessa on vielä sekin puoli, että joskus aina joku pääsee yllättämään kesken kaiken. Muutaman kerran on varmaan posket minulla punoittanut, kun joku vieraampi on ajanut pihaan yllättäen ja minä siellä kuvaan jotain korvapuustia.:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on aina niin kauniita kuvia! Mut näytä se koko todellisuuskin, ois hauskaa.

   Poista
  2. Vihdoin sain laitettua mukaan sen koko todellisuudenkin.;)

   Poista
 6. Mielenkiintoista lukea muiden kuvasessioista! Mä olen ratkaissut sen kylmänä syömisen ongelman siten, että syön ennen kuvausta pienen satsin, niin ei sitten tarvitse kuola valuen ja nälkäisenä kuvata. Silloin kun ei tule hyviä kuvia. Pääosin kuvailen yläkerran lasitetulla terassilla toppahaalareissa ja toppiksessa sormet jäässä, siellä paras valo näin talvisin. Keittiömme on pohjoispuoleinen, jonne ei aurinko koskaan paista ...; ) Haastavaa touhua... Kai tässä on sydän täysillä mukana, kun jaksaa nähdä kaiken vaivan...Mukavaa iltaa!

  VastaaPoista
 7. Tosi hauska ajatus tämä haaste! Minäkin laitoin juuri pari tarinakuvaa julkiseksi, parempi myöhään... ;)

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements