Mokkapalojen sokeriton versio makeutuu taateleilla ja koivusokerilla. Ihanan tuhdin pohjan kruunaa tuorejuustosta ja kahvista valmistettu kuorrute, joka tuo leivonnaiseen raikkautta.
Pohjan ohje on muuten sama kuin sokerillisen version, mutta sokeri on korvattu kuivatuilla taateleilla. Kuorrutteessa makeuden tuo koivusokeri.
Mitä on koivusokeri? No se on xylitolia. Koivusokeri kuullostaa paremmalta. Xylitoli kuulostaa spearmintiltä, purkalta ja hammashoitolalta. Leivonnaisessa koivusokeri ei ehkäise reikiä hampaissa eikä tosiaan maistu jenkkipurkalta. Joka tapauksessa se on erinomainen korvike sokerille, se kun ei ole sokeria nähnytkään, mutta on tasan makeaa kuin sokeri ja vieläpä kotimainen luonnollinen tuote.
Mut kyllä se vaan on niin, että mokkapalan tekee just se 500 grammaa tomusokeria siinä päällä. Sokeriton versioni on varsin oiva leivonnainen, mutta ei kyllä korvaa sokeripommia. :D
Pohja
1 pkt (250 g) kuivattua taatelia
2 dl kahvia
200 g voita
4 kananmunaa
5 dl spelttikakkujauhoja (Sunspelt)
0,5 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Pilko taateli kattilaan, lisää kahvi. Keita hiljallee kunnes taateli on pehmennyt. Voit soseuttaa seoksen sauvasekoittajalla jos haluat täysin sattumavapaan mokkapalapohjan. Ota kattila liedeltä ja lisää voi.
Vatkaa kananmunat sähkövatkaajalla kovaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele munavaahtoon taateli- ja jauhoseokset hyvin varovasti.
Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia kunnes pohja on kypsä.
Kuorrutus
0,5 dl kahvia
0,5 dl koivusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
Sekoita kuumaan kahviin koivusokeri, saa liueta. Vatkaa mukaan juusto. Haarukka on hyvä vatkain tähän, vatkaa kunnes seos on tasaista.
Lusikoi juustokuorrute jäähtyneelle palapohjalle.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti