Mango-porkkanasalaatti sopii lihalle ja rasvaiselle kalalle. Ohjeesta tulee salaatti noin kahdelle, volyymia voi lisätä joko pelkällä porkkanalla ja tai kummallakin. Oljyksi käy mikä vaan omaan makuun sopiva.
Olen asettanut itselleni haasteen ja se on tarjota salaattia aterioilla
ja vieläpä monipuolisesti. Noin varsinaisesti mulla ei ole mitään perus
salaatti-tomaatti-kurkkuun, mutta jos sitä pitää joka päivä syödä niin
kyllä jää väliin. Tomaatti ja kurkku helmikuussa.. tartteeko tähän
mitään sanoakaan. Tähän mennessä ei ole juuri mielikuvitus loistanut kun
olen tuoreita vihreitä ruokapöytään kattanut. Ja tästähän päästäänkin
näppärästi siihen, että lisukesalaatin ei tarvitse olla vihreää tai
sisältää salaatinlehtiä.
1 kypsä mango
1 keskikokoinen porkkana
1 tl paahdettuja seesaminsiemeniä
1/2 rkl öljyä
puoli puskaa tuoretta korianteria
Leikkaa mangon hedelmäliha irti kivestä, kuori ja siivuta. Pese ja kuori porkkana, siivuta kuorimaveitsellä suikaleiksi. Paahda seesaminsiemenet nopeasti kuumalla, kuivalla pannulla. Kaada siemenet salaattiin suoraan pannulta. Lisää öljy, silppua korianteri ja nakkaa salaattiin. Sekoita.
Ihanan keväisen aurinkoinen salaatti. Rupesin vielä silmilläni makustelemaan miten tuore chili tähän salaattiin sopisi... (seesamin siemenistä tuli mielleyhtymä ja siitä se ajatus sitten läks..) Pitäis (ja pitäis) itsekin välillä syödä ja kehitellä muutakin kuin herkuttelupuolen juttuja :D
VastaaPoista