Tuulihatut ja suolainen kääretorttu kesän juhliin - VIDEO

maanantai 8. kesäkuuta 2015



Nopeeta näppärää suupalaa isommallekin joukolle? No tuulihattuja tietenkin!
Mulla on tässä ollut vakava tuulihattufiksaatio jo jonkun aikaa ja olen varsin iloinen, että pääsen jakamaan se kanssanne tämän Crème Bonjourin kampanjan muodossa. Tuulihattu on varsin kätevä juhlaleivonnainen, sillä niitä valmistuu helposti isompi satsi ne voi tehdä jo iloisesti etukäteen, ettei tartte bileaamuun kaikkee jättää.




Kaikki Masterchef Australiaa seuraavat tuntevat croquembouchen ja ovat nähneet millaisen hien se kilpailijoissa nostattaa. Kaikki ne pieleen menneet taikinat! No tuulihattutaikinan tekeminen ei ole mitenkään kovin vaikeaa ja riskit sen mokaamisen ovat varsin pienet. Tärkeä tekijä on aika, mitä kilpailussa ei koskaan ole liikaa, mutta kotikeittiössä ollaan toisissa tilanteissa.
Kuumenna kunnolla kiehuvaksi, jäähdytä kunnolla, vatkaa kunnolla - siinä onnistuneiden tuulihattujen kolme kunnollista.



Tuulihattutaikina (20-40 kpl)

2 dl vettä
100 g Crème Bonjour Voita ja rypsiöljyä
2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa (M)

Mitta vesi ja voi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi.
Kaada kaikki jauhot kattilaan kerralla ja sekoita voimakkaasti. Jatka sekoittamista kunnes taikana on kiinteä keltainen pallo.
Ota kattila pois liedeltä ja jäähdytä taikina huoneen lämpöiseksi.
Lisää kananmunat taikinaan yksitellen voimakkaasti vatkaten. Tarvitset sähkövatkaimen. Vatkaa taikinaa pari minuuttia viimeisen kananmunan jälkeen.
Pursota taikinasta pieniä pyörylöitä (halkaisia 3cm) leivinpaperilla peitetylle pellille.
Paista 200-asteisessa uunissa 25-20 minuuttia, älä avaa uunin luukkua paiston aikana.

Kääretorttua varten levitä taikina noin sentin paksuiseksi levyksi ja paista kuten edellä.



Mansikkatäyte

200 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1 dl mansikkasosetta (noin 5 mansikkaa soseutettuna)
2 rl tomusokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori

Chilitäyte

200 g Crème Bonjour chilituorejuustoa
1 avokado
puolikkaan sitruunan mehu

Savulohitäyte

200 g Cremé Bonjour savulohituorejuustoa
puolikkaan sitruunan puristettu mehu
1 rkl tuoretta tillisilppua

Pursota tai lusikoi täytteet tuulihattuihin. Videolta voit katsoa miten se näppärimmin käy.


Suolainen kääretorttu

Käännä jäähtynyt tuulihattulevy paistopinta alaspäin, pidä levy leivinpaperilla. Levitä juustotäyte levylle. Rullaa tiiviisti leivinpaperia apuna käyttäen. Jäähdytä rulla hyvin jääkaapissa ja leikkaa siivuiksi juuri ennen tarjoilua.




Osallistu Bloggaa ja kokkaa -kisaan!

Käytä kokkauksessa Crème Bonjouria ja ota herkullinen ruokakuva. Jaa kuva Instagramissa tägeillä #bloggaajakokkaa ja @cremebonjoursuomi. Kisassa valitaan voittaja joka viikko ja viikkovoittajista valitaan vielä päävoittajakin. Katso tarkemmat ohjeet osoitteesta ainahiemanparempaa.fi.

Yhteistyössä Crème Bonjour

2 kommenttia

  1. Mitä kaunokaisia, näyttää niin hyvältä ja suolainen ihanuus <3

    Täytyy tunnustaa, että tuulihatut on minulle pieni pakkomielle :D Rakastan tuulihattuja, mutta epäonnistun aina niiden tekemisessä. Uuniin mennessä ne ovat vielä kunnossa ja uunissa niistä tulee pikkuleipiä ;) Kiitos inspiraatiosta, taas käyn kokeilemaan, josko nyt onnistuisin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, kokeile. Ja onhan ne täytetyt pikkuleivätkin ihan hyviä! :D

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements