Pesto on sellainen asia, joka tulee kotona itse tehtynä aina kaupan soosia parempaa. Ihan nyt ensinnäkin se maistuu sellaiselle kuin itse haluaa eikä se sisällä mitään outoo niin kuin vaikka perunaa. Pestoa tehdessä kannattaakin muistaa, että valittu öljy maistuu siinä sitten melkoisesti, ja viikon vinkkinä tarjottakoon, että öljy voi olla muutakin kuin oliivia.
Pistaasi-sitruunapesto (kahdelle)
0,5 dl kuorittuja, suolaamattomia pistaaseja50 g parmesaania raastettuna
1 ruukku basilikaa
puolikkaan sitruunan mehu
öljyä
suolaa
Nakkaa tehosekoittimeen tai mortteliin pistaasit, raastettu juusto, basilika varsineen, sitruunamehu ja pari ruokalusikallista öljyä. Jauha suht tasaiseksi, tehosekoittimessa hyvin nopeasti, että en mene liian ohueksi ja morttelissa hartiavoimin. Lisää öljyä ja suolaa maun ja koostumuksen mukaan.
Sekoita pesto juuri valutettuun pastaan.
Ei kommentteja
Lähetä kommentti