Onnistuneet lastenjuhlat

maanantai 21. joulukuuta 2015

Lapsi Prinsessa I:en neljävuotissynttäreitä juhlittiin kahteen otteeseen Frozen-teemalla. Ensin järjestetyillä kaverisynttäreillä pysyttiin tiukasti sini-turkoosissa teemassa, suvun kesken juhlittiin enempi vaaleanpunaisissa tunnelmissa, sankarin toiveesta kun tarttis niitä lempivärejäkin olla, eli pinkkiä ja liilaa.

Arendel-jäätelökakku Frozen-synttäreille.


Neljän vuoden ja kolmen lapsen erilaisten juhlien myötä olen oppinut pitämään juhlat simppeleinä ja selviytymään ilman suurempaa stressiä tai käyttämättä valmisteluihin tolkuttomasti aikaa. Jaan mielelläni parhaimmat vinkkini.

5+1 vinkkiä onnistuneisiin lastenjuhliin


  1. Suunnittele kaikki etukäteen ja kirjaa suunnitelmat ylös. Tarjoilut, kauppalistat, koristeet, astiat ja muu kattaus, ohjelma. Hyvän kirjallisen etukäteissuunnittelun suurin ilo on, että asioita ei tarvitse muistella ja mietiskellä moneen kertaan.
  2. Tee to do -lista. Kirjaa kaikki tehtävät ylös ja tarvittaessa järjestä ne vielä siihen järjestykseen, jossa niistä mielestäsi pitäisi suoriutua. Itse en ole aiemmin ollut mikään suuri listojen ystävä vaan olen mieluummin käyttänyt listaamiseen kuluvan ajan tekemiseen. Nykyään olen niin toista maata, listaan kaiken, samasta syystä kuin ensimmäisessä kohdassa.
  3. Tee helppoa kykyjesi mukaista tarjottavaa, jota valmistuu kerralla paljon. Lapsipitoisissa juhlissa olen tarjonnut muutaman kerran makaroonilaatikkoa. Se uppoaa kaikkiin ikään katsomatta ja sitä valmistuu varsin vähällä vaivalla kerralla valtavat määrät. Tee luottoruokiasi, jotka hallitset äläkä lähde kokeilemaan jotain uutta. Suosi helposti etukäteen tehtävää tarjottavaa, joka ei vaadi enää viime hetken toimenpiteitä.
  4. Tarjottavia ei tarvitse olla seitsemää sorttia. Yksi suolainen ja yksi makea on ihan riittäviä. Lisäksi voi olla helppoja naposteltavia, popcornia, karkkeja, keksejä. Tai kuten meillä viimeksi, hedelmiä, rusinoita ja pähkinöitä.
  5. Laita kaikki koristelut valmiiksi edellisenä päivänä ja silitä pöytäliina. Mikäli meinasit koristella ja silittää, tee nämä edellisenä iltana. Meillä ei koskaan ole sen enempää koristeita kuin sileää liinaakaan jos nämä jäävät juhlapäivään.
  6. Tämä on tällainen bonuskohta. Ulkoista. Järkkää juhlat muualla kuin kotona. Tilaa tarjottavat. Pyydä joku huolehtimaan astioista ja kahvin keittämisestä.
Kummatkin juhlista järjestettiin lounasaikaan. Kaverisynttäreillä tarjosin uunipastaa. Se on ihan vaan vähän hienompi nimitys makaroonilaatikolle. Kakkuna oli jäätelölinna, Arendel.
Toisiin juhliin kokosin salaattibuffetin. Kakkujen tekeminen ei ole vahvuuteni, mutta naked cake värjätyillä täytteillä oli varsin onnistunut luomus. 
Juhlien koristeluista ja tarjottavista lisää parin päivän sisään.1 kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements