Kesäinen brunssi

sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Aamiainen on ihmisen parasta aikaa! Kaikkein parasta on kun saa ensin syödä aamiaisen ja sitten siirtyä brunssipöytään.
Blogirinkiläisenä osallistun Alpron aamiaiskampanjaan eli kehittelin Alpron jugurttihapatettujen tuotteiden ympärille kesäisiä brunssihittejä. Viime viikolla aamiaiset tarjoili Soul Kitchen ja ensi viikolla pöydän koreaksi laittaa Chocochili.
Brunssipöytään katettiin kepeää kylmää kurkkukeittoa, tuhtia sitruksista jugurttikakkua, raikkaat vadelma-melonismoothiet ja suloisia raparperi-mansikkaleivoksia.


Kylmä kurkkukeitto

Kylmää keittoa varten raaka-aineiden tulisi olla kylmiä eli Alpro ja kurkku jääkaapista suoraan. En ole suuri viherpirtelöiden ystävä, mutta tätä keittoa jaksaisin kesällä lusikoida/juoda litroittain. Näen jo itseni parvekkeaamiaisella kuumana kesäaamuna kylmää keittoa kupissa!

6 dl maustamatonta Alpro Mild & Creamya
1 iso kurkku ronskisti paloiteltuna
1 valkosipulinkynsi siivuina
puolen sitruunan puristettu mehu
puoli ruukkua basilikaa (pelkät lehdet)
1 rkl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Laita kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja surauta sileäksi. Tarjoile heti kylmänä.



































 

 

 

Soijajugurttikakku

Tämän kakun voisi tehdä jo edellisenä päivänä. Kannattaa keittää raparperi-mansikkahilloa leivoksia varten sen verran, että sitä riittää myös kakkusiivujen päälle.
100 g sulatettua voita
1 kananmuna
4 dl maustamatonta Alpro Mild & Creamya
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
250 g vehnäjauhoja
100 g sokeria
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa


Sekoita jäähtynyt voisula, Alpro, kananmuna ja limen mehu ja kuori isossa kulhossa. Sekoita keskenään jauhot, sokerit, leivinjauhe ja sooda. Lisää isoon kulhoon voi-jugurttiseokseen ja sekoita tasaiseksi. Seisota taikinaa vähintään puoli tuntia ennen paistamista.
Paista leivinpaperilla vuoratussa leipävuoassa 200-asteisessa uunissa 40 minuttia.

 

Raparperi-mansikkaleivokset

Murotaikinapohjaiset leivokset valmistuvat vaikka muffinivuokiin. Taikinaksi sopii valmistuote tai sen voi tehdä itse. Jos taikinaa jää yli voi siitä paistaa keksejä. Jos taas pohjat eivät irtoa suosiolla vuoistaan, niin senkun jätät ne niihin, ne toimivat erinomaisesti tarjoiluastioina.
murotaikinaa
1 raparperin varsi
2 rkl vettä
2 rkl sokeria
4 mansikkaa
1 dl Alpro Mild & Creamy mansikka-raparperia

Voitele ja jauhota leivosvuoat. Painele murotaikina leivosvuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Jäähdytä hieman ennen taikinakuorien irrottamista.
Kuori ja siivuta raparperi. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri, lisää raparperisiivut. Keitä keskilämmöllä kunnes raparperi hajoaa. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi ja lisää hilloon juuri ennen tarjoilua.
Lusikoi leivospohjiin Alproa ja hilloa.





































 

 

Vadelma-melonismoothie

Mulla on smoothiekausia kun joka ikinen aamu ja mielellään iltakin pitää saada surautettuja hedelmiä. Saattaapi olla, että näistä lasillisista käynnistyy taas uusi kausi.

500 g melonia (paino ilman kuoria)
220 g Alpro Fruity & Creamy vadelmaa (2 purkkia)
kaksi basilikan oksaa (pelkät lehdet)






































Kuori ja kuutioi meloni.  Laita kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon ja soseuta.


Yhteistyössä Alpro




12 kommenttia

  1. Aiettä, kylmä kurkkukeitto on ihanaa kesäruokaa :)
    Olin jo melkein unohtanut tuon. Täytyypi laittaa taas joskus kurkkuja blenderiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kyllä! Tulispa oikein kuuma kesä.

      Poista
  2. Ihana brunssi. Kaikki vaikuttaa hyvin herkulliselta.:) Raikas, kylmä kurkkukeitto on ihan omiaan hellepäivinä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole kurkkukeitto oikeen talviruokaa ei. Avomaankurkkuja odotellessa!

      Poista
  3. Täytyypä testata joskus kotioloissakin kylmää kurkkukeittoa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen, ei ole edes vaikealla valmistusprosessilla pilattu!

      Poista
  4. Haluaisin kokeilla tuota kurkkukeittoa, mutta allergian vuoksi vältän soijaa. Olisiko ehdotus, millä voisin korvata?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos sulle käy maitotuotteet, niin laita maustamatonta jugurttia.

      Poista
  5. Aika ihana brunssi:-) meiiä on Alpron tuotteita täällä mutta harmikseni ei ole tuota soijajugurttia,,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Hölmöä, että ei ole näitä jugurttituotteita, onko ne vaan sitten niitä kauramaitoja?

      Poista
  6. Kiva idea nuo pikkuraparperipiiraat. :)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements