Pastaa, perunaa ja parsaa

lauantai 8. kesäkuuta 2013

Terveisiä muutosta. Laatikot on sentään purettu, mutta aika moni (kaikki) tavara hakee vielä paikkaansa, myös keittiössä. Tulossa on muuten myyntiin mm. parsa- ja kalakattilat.
Avasin Bloggerin tänään ensimmäistä kertaa vissiin kahteen viikkoon. Pistinkin sitten kaikki blogit päivitykseen samalta istumalta, ensimmäisiä uuden kodin tuliaisia voi ihastella täällä ja kässähommia täällä.
Hesarissa oli taannoin mainion oloinen kesäinen pastaohje. Sovelsin siitä oman versioni. Alkuperäisessä on pestoa, mutta hyödynsin vain peston aineet. Tässä oli musta aika monta työvaihetta vaikken pestoa tehnytkään. Sain ruoan pöytään puolessa tunnissa, muuta mä olenkin nopea.Pastaa, perunaa ja vihreää parsaa

200 g pastaa
250 g vihreää parsaa
2 kourallista uusia perunoita
2 rkl pinjansiemeniä
puoli ruukkua basilikaa
1 sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
80 g pecorinoa raastettuna
oliivöljyä
mustapippuria
suolaa

Hoida pasta, perunat ja parsa keittymään. Perunat pitää pestä, parsa kuoria ja pätkiä parsan keittoaika on kolme minuuttia, kokeile perunat haarukalla ja pasta hoida paketin ohjetta mukaillen. Minkään näistä aineksista ei tarvitse olla kattilankuumaa ruoassa, joten älä huoli valmistumisaikatauluista tai -järjestyksestä.
Paahda pinjansiemenet kuumalla kuivalla pannulla, siirrä tarjoulukulhon heti kun ovat saaneet kauniin värin. Raasta sitruunasta kuori ja purista puolikkaasta mehu, suoraan kulhoon. Lisää juustoraaste ja reippaasti laadukasta öljyä. Irrota basilikanlehdet varsista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements