Ankkaa ja salaattia

lauantai 27. joulukuuta 2008

Selailin ystäväni luona joulukarkkitalkoissamme jotain Nigellan kirjaa, jossa oli ohje jälkimarinoituun ankkaan, ystäväni yltyi kehumaan ohjetta kovasti. Minulla on pakastin täynnä ankanrintoja, jotka pitäisi syödä pois ennen tammikuun puoliväliä, aloitin tällä reseptillä.
Tässä on nyt vaan matkassa pari mutkaa: En todellakaan kirjoittanut ylös ohjetta, painanut mieleeni kirjan nimeä tai soittanut ystävälleni kastiketta tehdessäni, joten en muistanut mitä kastikkeeseen olisi pitänyt laittaa. No ainakin korianteria, mutta sitä minulla ei ollut, laitoin minttua.
Ja mikäs siinä ohjetta soveltaessa kun tuli kerran todella hyvääkin, mutta tästä on nyt jokunen tovi kun tämän tein, enkä enää muista mitä kastikkeeseen laitoin.. Ainakin sitä minttua ja kuvan mukaan paahdettuja seesaminsiemeniä, limeä siihen tuli myös.. Niiden lisäksi tais olla öljyä ja chiliä.

Ankan paistoin seuraavasti:
Viilsin pöydällä tunnin verran lämmenneen (sulan) ankanrinna rasvaan ristiviillot. Asetin ankan kylmällä pannulle nahkapuoli pannua vasten ja paahdoin miedolla lämmöllä 10 minuuttia. Sitten kippasin enimmät rasvat pois pannulta ja paistoin ankkaa vielä toiselta puolelta viisi minuuttia. Käärin valmiin ankanrinnan folioon ja annoin lepäillä puualustalla 10 minuuttia. Siivutin ja kippasin päälle kastikkeen.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements