Pecan-plus Pie

lauantai 27. joulukuuta 2008

Tein pitkin syksyä retkiä Akateemiseen hiplaamaan Nigellan joulukirjaa, mutten raaskinut ostaa sitä. Joulukuun alussa äitini päästi minut kärsimyksistäni ja osti kirjan minulle synttärilahjaksi, jei!
Ohjeista testasin ensimmäisenä tätä syntisen hyvää pähkinäpiirakkaa, jota on leipaistu muissakin blogikeittiöissä, ainakin Bella Vanillassa.
Multa ei meinannut millään löytyä ohjeen vaatimaa miedon makuista kasviöljyä, eikä siis löytynytkään, mutta saksanpähkinäöljy sopi tähän paremmin kuin hyvin. Tosin se on ehkä pikkasen kallista tällaisiin tarkoituksiin. Maitoa minulla ei ollut, korvasin sen vedellä ja kananmunia löytyi kaapista vain kaksi. Hyvin onnistu pienoisilla muutoksillakin. Pähkinöiden virkaa toimittivat pekaanit, hasselit ja mantelit.
Itse söin vain tuon kuvatun palan ja lopun piirakan kannoin ihanaakin ihanammille Tiketin tytöille lohturuoaksi kiireisiin joulunaluspäiviin.


225 g vehnäjauhoja
0,5 tl suolaa
125 ml öljyä
60 ml kulutusmaitoa
150 g tummaa siirappia
100 g voita
200 g tummaa sokeria
1 tl vaniljauutetta
350 g pähkinäsekoitusta
3 kananmunaa

Sekoita jauhot, suola. öljy ja maito tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisija 24 – 26 cm) ja laita vuoka jääkaappiin odottamaan.
Sulata siirappi, voi ja sokeri kattilassa. Lisää lopuksi vanilja ja ota kattila liedeltä, anna jäähtyä 10 minuuttia. Ota piirakkapohja jääkaapista ja levitä pähkinäsekoitus pohjalle. Vatkaa kananmunat siirappiseokseen ja kaada seos pähkinöille.
Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

2 kommenttia

  1. Namskis, pekaanipiirakka on kyllä niin hyvää! Jenkeissä menimme silloin tällöin ostamaan pecan pien ihan supermarketista, ja jopa nekin olivat syntisen hyviä..

    VastaaPoista
  2. Ja pekaaniviinerit ne vasta hyviä ovatkin!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements