Kuorrutetut lampaankyljykset

perjantai 10. huhtikuuta 2009

Lammasruokaa pääsiäisen kunniaksi. Resepteissä ei ole määriä, ihan fiilistuntumalta.
Mulla jäi leipämössöä yli aika paljon ja siitä valmistui seuraavana päivänä pastakastike seuraavasti: Suikaloi pannuun yksi sipuli ja siivuta valkosipulinkynsi. Kuullota sipuli öljyssä kera laakerinlehden ja rosmariininoksan. Sipuli saa kunnolla pehmetä ja ottaa väriäkin. Poista oksa ja lehti, lisää leipä mössö. Sekoita, jotta mössö eroontuu muruiksi eikä jää leiväksi. Ota liedeltä kun leipä on väriintynyt ja lisää joukkoon vielä kourallinen fetakuutioita. Sekoita pastaan.

muutama kyljys
pari siivua reunatonta vaaleaa leipää
pieni pala parmesaania
rosmariinin lehtiä
timjaminlehtiä
oliiviöljyä
suolaa pippuria

Laita kaikki ainekset, paitsi kyljykset yleiskoneeseen ja surauta tasaiseksi mössöksi. Paista kyljyksiä kuumalla pannulla pari minuuttia puoleensa.
Mausta kyljykset kummaltakin puolelta suolalla ja pippurilla.
Asettele kyljykset pellille ja lusikoi leipäseos kyljyksille.
Paista uunissa grillivastusten alla kunnes kuorrute saa väriä.



Persiljainen muusi

porkkanoita
perunoita
valkoviiniä
suolaa
lehtipersiljaa
pinjansiemeniä
oliiviöljyä

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat pieniksi kuutioiksi. Laita kuutiot kattilaan ja peitä ne valkoviinillä (osa nesteestä voi olla vettä). Nestettä tarvitaan vain sen verran, että vihannekset mahtuvat kiehumaan, ei tippaakaan enempää.
Mausta suolalla.
Valmista persiljapesto eli hienonna persilja ja pinjansiemenet oliiviöljyyn, mielellään soveltuvalla koneella.
Soseuta kypsät porkkanat ja perunat keitinnesteeseensä ja lisää pesto. Sekoita tasaiseksi.

4 kommenttia

  1. oi vau! kuulostaa hurjan herkulta. me olemme intoutuneet niin paljon lampaasta, että menee varmaan kokeiluun tämäkin resepti.

    muussi on tosi kauniin keväinen.

    VastaaPoista
  2. Kauniin näköinen ja hyvältä kuulostava muussi!

    VastaaPoista
  3. Hyppysellinen: Kiitos! Mä järkytyin niin paljon siitä HK:n porsaiden elävältä keittämisestä, että päätin jatkossa syödä vain kotimaista lammasta, alkuperäiskarjaa ja luomulihaa.
    Vielä on pakkasessa yksi porsaansisäfile ja ankanrinta ja ne pitää tietty syödä pois.
    Reinin lihasta Hakaniemen hallista saa myös broileria luomuna, tosin se tulee Ranskasta saakka, kotimaista tuotantoa ei ole.
    Tää reseptihän ei nyt ole ihan omani vaan taas Ilveksen rokkimenuista apinoitu, Mikki Kausteelta.

    Yaelian: Kiitos!

    VastaaPoista
  4. kieltämättä siitä järkytyin minäkin, HK:n tuotteet on sen jälkeen jääneet hyllyyn.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements