Korvapuustit

sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Juhlistin äitiä ja kokonaisen kilon painonpudotusta leipomalla isoja pehmeitä korvapuusteja, äitienpäivänä siis.
Osaan leipoa todella hyviä korvapuusteja, niiden salaisuus piilee reippaassa voin käytössä. Mun mielestä ihminen voisi ihan hyvin elää pelkillä korvapuusteilla.
Ohjeella tulee 12 isoa puustia. Jos pullien pitää säilyä hyvänä seuraavaan päivään tai niitä muuten vaan jostain ihmeen syystä näyttää jäävän, niin kannattaa ne laittaa heti jäähtymisen jälkeen pussiin ja jääkaappiin, ja lämmittää sitten uunissa juuri ennen tarjoilua.















150 g voita
3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 dl sokeria
0,5 tl kardemummaa
8 – 10 dl vehnäjauhoja

Sulata voi kattilassa. Sekoita kulhossa hiiva ja sokeri. Lisää kuumaan voisulaan maito, näin saat mukavasti kädenlämpöisen nesteen.
Kaada voi-maitoseos kulhoon hiivan ja sokerin joukkoon, lisää kardemumma ja sekoita.
Lisää kaksi desiä vehnäjauhoja ja sekoita voimakkaasta esim. puuhaarukalla. Lisää taas kaksi desiä ja toista sekoitus.
Lisää nyt jauhoja kolme desiä ja aloita vaivaaminen. Vaivaa kunnes jauhot ovat sekoittuneet taikinaan. Lisää jauhoja nyt 0,5 – 1 desi kerrallaan. Mitä lähemmäs sopivaa koostumusta pääset, sen vähemmän jauhoja lisäät kerrallaan, taikinan on parempi olla vähän liian löysää kuin vähän liian kovaa.
Vaivaa taikinaa reippaasti 12 – 15 minuuttia, vaivaa pöydällä älä kulhossa. Koneessa nopeudella 3 5 – 8 minuuttia.
Peitä taikina liinalla ja nosta vedottomassa paikassa 1-2 tuntia. Uuni tai mikroaaltouuni on hyviä nostatuspaikkoja.















Kumoa valmis taikina kevyesti jauhotetulle leivonta-alustalle, pöydälle siis. Kauli taikinasta n. puoli senttiä paksu suorakaide. Levitä taikinalevylle reippaasti pehmeää voita ja sirottele sokeria ja kanelia. Kääri levystä rulla pitkältä sivulta. Venytä taikinaa hieman rullan alkumutkissa, jotta siihen ei jää ilmaa. Leikkaa taikinarullasta kolmionmuotoisia tasakokoisia paloja. Paina kolmiot korvapuustin muotoon sormillasi: käännä kolmio pystyyn ja paina kummankin käden sormenpäillä keskeltä pöytään saakka.















Laita uuni lämpiämään, nostata puusteja sen aikaa liinan alla. Voitele kananmunalla ja koristele reasokerilla ennen paistamista.
Paista 220-asteisessa uunissa 10 – 15 minuuttia.

26 kommenttia

  1. Herkullisen näköisiä, mä en ole syönyt korvapuusteja varmaan puoleen vuoteen. toisaalta en ole syönyt myöskään pullaa...

    VastaaPoista
  2. Korvapuustit olivat tosissaan ihania.
    Kiitos, Veera!
    t.äiti

    VastaaPoista
  3. Hienon näköiset puustit.Mä en yleensä leivo pullaa kun en ole pullan ystävä, mutta puusteja voisi joskus laittaa .

    VastaaPoista
  4. Et laittanu ohjeeseen ollenkaan milloin lisäsit hiiva-sokeriseoksen?Hyvän näkösiä puusteja.maistuis kyllä.

    VastaaPoista
  5. Mikael: Kiitos! Munkaan ei pitäisi syödä pullaa, mutta siihen vaan aina sortuu. Erityisesti Pågenin pikkupuusteihin. :)

    Äiti: Eikö ollutkin? Kivaa kun pääsit(te) niitä maisteleen!

    Yaelian: Kiitos! Miten ei voi olla pullan ystävä?!

    Ekku: Erhe korjattu ohjeessa, kiitos huomiosta!

    VastaaPoista
  6. Korvapuustit on kyllä superhyviä! Ja voin kohdalla olet ihan oikeassa...

    Mä en edelleenkään tajua kuinka niistä saa NOIN kauniin muotoisia?? Mulla tais onnistua just valokuvattavaksi ehkä pari, tietystä kulmasta :)

    VastaaPoista
  7. Lisäsin ostoslistaani voita- ja huomenna tuoksuu täälläkin puustit :-)

    VastaaPoista
  8. Täällä toinen pullahiiri, jonka mielestä korvapuusteja voisi syödä vaikka joka päivä... Kauniita ovat, ja voisulan lisääminen kylmään maitoon on mainio idea!

    VastaaPoista
  9. Ma en ole koskaan osannut tehda hyvia korvapuusteja. Nyt tuli inspis kokeilla taas pitkasta aikaa. Kiitos reseptista!

    VastaaPoista
  10. Risulinna: Ei mullakaan aina kaikista tule kauniita. Mutta tärkeää on, että rulla on mahdollisimman tiukka, muuten ne "ryöpsähtää" uunissa.

    Anna: Hyvähyvä! Mikään ei voita tuoreen pullan tuoksua.

    Laura: Sanoisin, että olen äidiltäni oppinut tuon 'maitoa voisulaan' -konstin. Varsinkin jos koneella vaivaa, niin on sen rasvan lisääminen jauhojen väliin haasteellista, se alkaa vaan lätistä pitkin kulhon reunoja.

    Susa: Leipomaan vaan! Muista vaivata tarpeeksi ja käyttää tarpeeksi voita.

    VastaaPoista
  11. En ole itse tehnyt mitään vertailuja, mutta leivontaraamattuni väittää, että tärkkelys menettää nopeammin sitomaansa nestettä jääkaappilämpötilassa kuin huoneenlämmössä, joten leivonnaiset tulisi säilyttää joko huoneenlämmössä tai sitten pakastimessa. Uunissa lämmitys toki auttaa asiaa kummassakin tapauksessa. (niin ja siis miksi ihmeessä pullia jäisi ylipäänsä säilytettäväksi.. :D)

    Muuten yhdyn kyllä täysin siihen, että enemmän voita, paremmat pullat.

    VastaaPoista
  12. Cele: Nyt joutuu ehkä tekeen kokeilun, eli hyvä syy leipoa taas pullaan. :) Ehkä teen osasta voisilmiä tuon ihanaisen rasvan maksimoimiseksi..

    VastaaPoista
  13. Oih, nyt tuli taas vesi kielelle! Kiitos, pullat maistuivat taivaallisilta hyvän seuran kera!

    Välitän muuten viestin kollegaltani, joka käski sanoa, että "on monesti tehnyt Veeran leipomuksia ja kokkailuja ja on saanut paljon kiitosta. Oli pahoillaan, kun kerroin, ettei sinua enää aktiivisesti ruudussa näy.

    Toivottavasti pian nähdään, mä vietän huomenna vapaapäivää ja ihmettelen mitä tässä pitäisi tehdä.

    Serkku

    VastaaPoista
  14. Väliin kannattaa laittaa fariinisokeria voin ja kanelin kera! Aivan sairaan hyvää ja kosteaa :-P

    Yyberkauniita puusteja <3

    VastaaPoista
  15. Serkku: Mukavaa kun pääsit pullia maistelemaan!

    Ylimuuli: Pitääkin ensi kerralla laittaa fariinisokeria, se on muutenkin niin hyvää.

    VastaaPoista
  16. tällä ohjeella mäkin onnistuin! ja laitoin fariinisokeria. ja osaan voin sijasta omppuhilloa kuten äitini. puustit eivät olleet kyllä kauneudella pilattuja, mutta ehkä seuraavalla kerralla sekin onnistuu paremmin. tärkeint' on kuitenkin maku. ja syödä voi vaikka silmät kii!

    VastaaPoista
  17. Kauniita puusteja! Etkö tosiaan laita kananmunaa ollenkaan vai oonko ihan sokee ja hyppään vahingossa sen rivin yli ohjeessa?

    VastaaPoista
  18. Hyppysellinen: Aina ei ole ulkonäkö pääasia!

    Anonyymi: En laita kananmunaa, sen hienoista ominaisuuksista huolimatta. Erinomaista tulee ilmankin. :)

    VastaaPoista
  19. Kerta kaikkisen ihanan näkösiä. Tekispä mieli taas korvareita pitkästä aikaa! :)

    VastaaPoista
  20. WAU!!! Tää on paras taikina ikinä!!! VArmaa tos voissa toi salaisuus tai siis mä laitoin kyl margariinii :) Ei oo ikin tuntunu nii hyvältä käsien alla esim vaivaessa. Tosi helppo eikä semmonen ällötahmee. Nous superhyvin kans jätin pikkase pidempää (vahingos) .. Maistuuu taivaallisilt!!!! Isoja ja pehmeitä njam <3 ISO PEUKKU SULLE ;)

    VastaaPoista
  21. Anomyyni: Taikinan epäortodoksisuudesta huolimatta se on ihan pettämätön!
    Ihanaa kuulla, että maistui!

    VastaaPoista
  22. Kiitos ohjeesta, onnistuin kerrankin korvapuusteissa! Olen amatööri pullien leipomisessa, mutta välillä kokeilen eri ohjeilla. Tällä ohjeella taikina jäi _erittäin_ pehmeäksi (normaalisti taikinastani tulee kova ja tinttura..). Nousi hyvin uunissa seistyään, ja leipominen oli helppoa.

    Sitkoa en mielestäni taikinaan paljoa saanut, mutta en vaivannutkaan sitä ehkä viittä minuuttia kauempaa. Pullat olivat kuitenkin loistavia vielä aamullakin, joten mihin sitä sitkoa tarttee! :)

    VastaaPoista
  23. Tällä ohjeella tulee ihan ylihyviä puusteja. Meillä leivotaan aina tällä ohjeella, toivottavasti tämä pysyy tallessa tällä ikuisesti :-) Ekat puustit leivottu monta vuotta sitten ja aina vaan palataan tänne!

    VastaaPoista
  24. Miksi ei ole kanelia

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements