Missä on blogi???

lauantai 9. toukokuuta 2009

Kysyivät ystäväni eilen. No tässähän se raukkaparka kaiken kiireen jalkoihin jääneenä.
Edellinen postaus on kolmen viikon takaa (aika menee liian nopeasti) ja olen minä näinä kolmena viikkona jotain syönytkin. Moni syötävä on koneella kuvamuodossa tallennettuna, joten blogimateriaalissa löytyy.

Monenlaista muutakin ruokaan liittyvää on tässä viimeisen kolmen viikon aikana tapahtunut:

Muonitin sadan hengen häät, mainiot juhlat, onnea vielä E&J. Tarjolla oli mm. nauris-omenaterriiniä, lammasmakkaroita ja karamellisoituja sipuleita, marinoituja herkkusieniä, glaseerattua lohta ja melonisalaattia. Hääkakun virkaa toimittivat muffinssivuokiin leivotut pienet suklaakakut, joiden sisään laitoin mustikoita ja valkosuklaata, samaan tyyliin kuin näissä Fazerin marjapiirakoissa.

Karamellisoidut sipulit sadalle:
4 kg keltasipuleita
1 – 2 dl oliiviöljyä
n. 2 dl sokeria
1 plo punaviiniä
suolaa
balsamicoa

Kuori sipulit, puolita ne ja lohko reiluiksi lohkoiksi pystysuunnassa. Kaada pannuun oliiviöljy ja lisää sipulit kun öljy on kuumentunut. Sekoita ja lisää sokeri. Sekoita kunnes sokeri on sulanut ja sipulit saavat väriä. Lisää punaviini. Keitä keskilämmöllä punaviini paksuksi siirapiksi. Mausta suolalla. Sekoita joukkoon balsamicoa juuri ennen tarjoilua ja koristele suolakiteillä.


Ilveksen Rokkimenu sai jatkoa. Alun perin 12-osaiseksi kaavailtu menusarja on ollut erittäin suosittu ja sen vaikutuksesta Ilveksen ruokamyynti on kasvanut ja ravintola on nostanut profiiliaan rokujen kaljakuppilasta helposti lähestyttäväksi mutkattoman ruoan ravintolaksi.
Toukokuun Rokkimenun on suunnitellut Amorphiksen solisti Tomi Joutsen, aiemmista menuista poiketen pääruokavaihtoehtoja on kaksi.


KULLERVON LEIPÄ
Parsakeittoa, ruisleipää ja rakuunatuorejuustoa 6,90 €

TAIVAANTAKOJAN LEPOHETKI
Grillattua broilerinrintaa ja tummaa rakuunakastiketta TAI grillattua tofua ja tomaattikastiketta sekä parsarisottoa 13,60 €

TUONELAN VIRTA
Puolukkapiirakkaa ja suklaakastiketta 4,80 €

Koko menu 23,20 €

Vicarage Lane Marlborough Sauvignon Blanc – Uusi Seelanti 2008 26 € plo / 4,50 € 12 cl
Raikkaan hedelmäinen ja kevyen yrttinen valkoviini onnistuu täydentämään sekä hentoa kevätparsaa että tuhtia broileria ja tofua.Viini sitoo aterian raaka-aineet onnistuneeksi kokonaisuudeksi.

Feudi di San Marzano Primitivo – Italia 2005 20 € plo / 3 € 12 cl
Tuoksultaan kypsän hedelmäisessä viinissä maistuvat puolestaan kuivatut hedelmät. Tasapainoinen kokonaisuus sopii hyvin tasapainoiselle pääruoalle. Pehmeät tanniinit ja mausteet tuovat viinille ryhtiä.

Jälkiruoalle suosittelemme kupillista kuumaa tuoretta kahvia 2 €


Vappupäivää juhlistettiin serkkujen ja serkunmielisten kesken piknikillä Kaivopuistossa. Kokoonnuimme 8.30 (ennen kuin serkut ehtivät kommentoimaan: kyllä, minä olin 10 min. myöhässä), ei hetkeäkään liian aikaisin. Siinä vaiheessa puistossa oli vielä mukavasti tilaa ja tunnelma selvä ja iloinen. Puolen päivän aikaan puisto oli jo ääriään myöten kansoitettu ja iltapäivää kohden meno muuttui enenevästi humalaiseksi enkä nyt tarkoita meidän seuruetta, vaikka jokunen kuohuva ja terävä siinäkin nautittiin.
Yhtäkaikki, mukavaa oli, eväät olivat hyvät ja niitä oli riittävästi. Piknikpeitolla tarjoiltiin mm. pieniä valkoisia, perunasalaatti, silliä, pågeneita ja karkkeja. Ja mitä olisi vappu ilman simaa? Tänä vuonna simat olivat käytetty kotona Dansukkerin ohjeella. Sain Dansukkerilta paketin, joka sisälsi sokerit, rusinat ja suppilon pullottamista varten. Paketistä löytyi myös munkkien kuorruttamiseen sopivia maustettuja tomusokereita, mutta niitä en ole vielä ehtinyt testaamaan. Erityisellä mielenkiinnolla suhtaudun ruokotomusokeriin.


Tänään sataa ihanasti vettä. Hyvin harvoin pidän vesisateesta, mutta tänään se tuntuu juuri oikealta. Saan köllötellä kotona, lukea kirjoja, tehdä viimein tilatut korut valmiiksi, laittaa kirjanpidon ajantasalle ja uppotua odottavaan ruokalehtipinoon. Keväisen vesisateen suurin ilo koittaa seuraavana päivänä, ne viimeisetkin uinuneet puut muuttuvat vihreiksi, alkaa kesä!
Loppukesästä toivon voivani osallistua tieteellisen kokkaamisen kurssille, toivottavasti sinne intoutuu myös moni kanssabloggaaja.

3 kommenttia

  1. Kiva oli kuulla susta taas ja monessa kulinaarisessa tapahtumassa oletkin ollut mukana.Mukavaa loppukevättä Veera!

    VastaaPoista
  2. olipa hyvä saada ohje sadan hengen sipuleihin :D miten osasit arvioida ruokatarpeen noin komialle köörille? (kun joskus neljän hengen aterioinnillekin tulee hurjia ylimitoituksia. eikä siinä vielä ongelmaa, mutta alimitoitus on kyllä noloa...)

    meillekin tuli tämä sadepäivä kuin tilauksesta! saa viettää reissun jälkeistä "rokulipäivää" sisällä hyvällä omallatunnolla.

    VastaaPoista
  3. Yaelian: On kivaa olla taas kuultavissa. :) Toivottavasti pääsen taas hyvään päivitysrytmiin ja saan ruokakuvasuman koneelta purettua.

    Hyppysellinen: Koskaan ei tiedä, milloin joutuu tekemään sipulia sadalle! ;)

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements