Lammas-couscous

maanantai 6. helmikuuta 2012

Mulla on projektina sulattaa pakkasesta asioita yksikkö kerrallaan, yksi lokero on jo melkein tyhjä. Missään niissä rasioissa tai pusseissa ei tietenkään lue, että mitä ne sisältää. Marjat nyt vielä tunnistaa, mutta esimerkiksi omenasose ja sipulikeitto ovat hyvin voimakkaasti keskenään kaltaisia noin ulkonäöllisesti. Pakastettu tuote ei oikeen tuoksu millekään, joten vain sulattamalla voi tietää. Jos pakkauksesta paljastuu jotain syötävää, niin se myös syödään. Mutta pakko myötää, että on niitä pakkaussisältöjä roksiinkin mennyt. Että kannatti kuitenkin säilöä pakastimessa ennen pois heittämistä!
No tuossa männäviikolla kaivoin kylmäkojeesta lihaa sisältävä pussin. Sulattamisen jälkeenkin oli vähän epäselvää, että mitä elukkaa. Sen verran sitä napaloin, että paljastui iso luu. Paloittelu ei siis tullut kyseeseen, joten nakkasin kattilaan ja peitin kylmällä vedellä. Lampaaksihan tuo paljastui heti kun vähän lämpeni, joten nakkasin sitten perään vielä kaksi laakerinlehteä, kolme vihreää kaardemummaa, viisi neilikkaa ja kanelitangon. Keittelin muutaman tunnin.
Keitetyn lihan riivin maanmainioon kuskusruokaan ja liemestä keitin vielä seuraavana päivänä t-a-i-v-a-a-l-l-i-s-e-n hyvän risoton.

keitettyä lampaanlihaa
5 dl couscousia keitettynä (kuivamäärä)
1 pieni kesäkurpitsa
1 sitruunan kuori ja mehu
1/2-1 dl oliiviöljyä
puolikkaan granaattiomenan helmet
ruukullinen tuoretta korianteria silputtuna
suolaa
mustapippuria

Jos jotain teko-ohjetta pitä antaa, niin sellaista voisin mainita, että kesäkurpitsan kuutioin pieniksi ja paahdoin öljyssä kauniin värisiksi. Couscous keitetään kuivaksi kun tässä on kuitenkin tuota mehua ja öljyä aika paljon, ettei mitään voita sinne kattilaan.


3 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements