Sitruunainen parsakaalikeitto

keskiviikko 8. helmikuuta 2012

Voi sweet alien ja mitä näitä nyt on! Miten onnistuinkin luomaankeittämään jotain näin hyvää?

Varmaan aika monessa taloudessa päivän kysymys kuuluu, että mitäs sitä tänään laitettais lautaselle? Meillä tää on ainakin ikuisuusongelma ja jokapäiväinen keskustelunaihe. Ja sit me syödään pastaa tomaattipohjaisella kastikkeella. Huoh.
Mä olen kehittänyt ongelmaan sellaisen semiratkaisun, että ostan kerralla kaapin täyteen vihanneksia ja niistä se idea sitten lähtee.

Prinsessakeittiö-blogi ei päivity enää, mutta jatkan osoitteessa veerarusanen.com. Siellä kaikki reseptit ovat gluteenittomia enkä käytä enää lainkaan raffinoitua sokeria. Tervetuloa seuraamaan sinnekin!
Mm. tämä keitto löytyy uudesta blogista vegaanisena.

2-4 salottisipulia koon mukaan
1 valkosipulinkynsi
oljyä
1 tl kuivattua meiramia
800 g parsakaalia
1,5 l kanalientä (1,5 l vettä ja kaksi liemikuutioo)
1 rkl hunajaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan puristettu mehu
2 dl kuohukermaa
(suolaa)

Aloita kuorimalla ja pilkkomalla kaikki sipulit, ei tartte niin hienoo olla kun menee soseeksi kuitenkin.
Laita öljy ja sipulit kattilaan ja kuullota.
Leikkaa parsakaalin varresta pieni pätkä pois ja pistä loput raffiksi palaksi ja siirrä kattilaan.
Kaada vihannesten päälle kuumaa vesi ja lisää liemikuutiot ja hunaja. Keitä kunnes parsa on pehmeää.
Aja keitto tehosekoittimessa sileeksi parissa osassa. Lisää sitruunankuoriraaste ja sitruunamehu sekä kerma. Kiehauta vielä nopeasti. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.


6 kommenttia

  1. Mitä jos ei halua käyttää liemikuutiota? Tai korvata kerman jollain kevyemmällä (tiedän, ei tuu niin hyvää, mutta kysynpä kuitenkin)? Kysytään toiselta puolelta Itäväylää

    VastaaPoista
  2. Terve Itäväylän länsi(?)
    puolen asujaisto!
    Kanaliemen voi keittää ite tai ostaa kaupasta litran tolkissä myytävää kotimaista täysin lisäaineetonta buljonkia.
    Kerman tilalle vaan niitä riokakermoja, niitähän on vaikka kuinka kevyitä. Kermaa voi myös laittaa vähemmän tai käyttää jugurttia.

    VastaaPoista
  3. Nuo tuoreen näköiset sämpylät eivät varmaan heikentäneet ruokakokemuksen yleistä tasoa?
    Kuulostaa tehtävältä keitolta.
    Mäkin välillä innostun ostelmaan vihanneksia jääkaapin täyteen... ja heittelen sitten harmillisen usein pois huonoksi menneitä...pitäis olla tarkempi ja luovempi!

    VastaaPoista
  4. Yllättävän hyvä resepti, kiitos! Toimi kasvisliemellä ja ruokakermallakin.

    VastaaPoista
  5. Mahtava resepti. itsellä parsakeitot on aina maistuneet enemmän tai vähemmän heinältä, mutta tässä varmaan tuo sitruuna tuo ihanan raikkauden, suosittelen!

    VastaaPoista
  6. Kyllä muuten tulee hyvää ilman kermaa, ei sitä kaipaa, kun se sitruuuna tekee ne temput. Tuon voisi riisua pelkkään parsakaaliin, kasvisliemikuutioon/fondiin, mustapippuriin ja sitruunaan. Vielä halutessa vähän parmesania ja krutonkeja, eikä mitään muuta tarvita.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements