Mun on kauheen pitkään tehnyt mieli leipaista muffinsseja eli muffineita. Erityisesti on kuumottanut kaapissa lymynnyt suklaalevy, jonka paremmat ajat olivat jo ehtineet jättää. Jotain lämpötilan vaihtelua sille oli kai tapahtunut.. No joka tapauksessa ajattelin sen vielä leivonnaiseen menevät ja menihän se!
Sit iskin silmäni torilla kirsikoihin ja päätin niitä mukaan tunkaista. Miksi kirsikat maksaa musta joka kesä paljon enemmän kuin ennen? Onko vaan vielä liian aikaista, halpeneeko ne heinäkuussa? Eikös ne vasta viime vuonna maksaneet kolmisen euroa litra? Näistä pulitin nyt viisi euroa litralta ja kalliimpiakin näkyi.
Mulla on kirsikan siementen poistamiseksi erinomainen vehje. Ostin sen jo aikavuosia sitten Stockmannilta kirsikan- ja oliivinkivien poistajana. No oliivinkivien poistamiseen se ei sovellu yhtään, sattuu vaan sormiin niin perkeleesti. Mutta kirsikoista kivet senkun lennähtää. Varsinkin jos omistaa pihan, jolla kasvaa satoisa kirsikkapuu, niin tällainen olis hyvä hankinta.
Kaivoin Kinuskikissasta muffiniohjeen. Mun versiot eivät taaskaan kohonneet kummoisesti, olis kai pitänyt laittaa enemmän taikinaa per vuoka. Taikinan annosteluun kokeilin tätä Pinterestistä näkemääni vinkkiä, jossa jäätelökauhaa apuna käytetään. Eri kätevää.
Ohje alla niin kuin minä sen toteutin.
150 g tummaa suklaata
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
150 g voita
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa
2 dl kirsikoita kivet poistettuina ja hieman pienemmiksi kuin puolikkaiksi revittyinä
Leikkaa suklaa veitsellä isohkoiksi paloiksi.
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa kananmunat voi-sokeri vaahtoon yksi kerrallaan. Sekoita loput kuivat aineet keskenään. Kääntele kuivat taikinan joukkoon kolmessa erässä, lisää erien välillä maitoa.
Sekoita taikinaan lopuksi suklaa ja kirsikat.
Paista muffineita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Munkin pitää ostaa tuollainen kirsikankivenpoistaja. Täällä on just kirsikoiden aika ja hinta vähän erilainen kuin sielläpäin..
VastaaPoistaMm,herkullisen näköiset muffinit!
Hinta alkaa tosiaan olla sellainen, että voi muutaman kerran herkkunaposteltavaksi ostaa, muttei toivoakaan, että vaikka pakkaseen.
PoistaSuklaa ja kirsikan yhdistelmä on lyömätön. Joskus B&J:llä oli makuna Cherry Garcia, olin ihan koukussa...
VastaaPoistaEhkä ne hinnat sit laskeekin heinäkuussa, mutta silloin onkin jo ihan toisenlaiset marjat sesongissa.
Tosi hyviä olivat nämäkin.
PoistaPitää etsiä joku kaveri, jolla on kirsikkapuu ja satoa yli oman tarpeen.
Et oo ainua jonka muffinssit ei taharo kohota!
VastaaPoistaMikä siinä on?
PoistaVaikka kuinka etsii ohjeen, jossa on kuvituksena upeeksi kohonneet muffarit, niin ei mun vaan.
Tosi ihanan näkösiä muffinsseja! Näitä voisin jopa maistaa, vaikken kirsikoista tykkääkkään, kun näyttävät niin hyviltä :D
VastaaPoista