Lämmin peruna-mozzarellasalaatti

tiistai 26. kesäkuuta 2012

Tämä salaatti voisi olla ihan yhtä hyvin kylmä, ja jos nyt oikein tarkkoja ollaan, niin kun me tätä pastan jälkeen syötiin, niin ei se enää ihan lämmintä ollut. Mut jotenkin mun korvaan kuulostaa tuo otsikointi hyvältä.

Uusista perunoista pitäis tykätä. Ne on jotenkin sellainen kesäjuttu niinku mansikat ja jäätelö, joita tulee jotenkin rakastaa. No jäätelö nyt on aina hyvää, kotimaiset mansikat joskus (kun muistais mikä lajike), mutta uudet perunat ei. Ne on ihan saman makuisia kuin vanhatkin perunat eli jotenkin vähän pahoja. Uusien perunoiden päälle vaan kuuluu läämiä voita, se tekee niistä hyviä.
Ja enhän mä osaa mitään perunoita keittääkään, selvisi sit sekin kun äidin kanssa perunoiden laadusta ja mausta (mauttomuudesta) puhuin.
Joku vinkkasi, että ainakin puikuloita pitää ensin liottaa kylmässä vedessä. Tietääkö joku tästä enemmän? Päteekö muihinkin perunoihin ja kauan killutetaan?

Mutta kas, perunoitakaan ei tarvitse syödä pelkilteen vaan niistä voi jalostaa kaikenlaista hyvää! Niin kuin nyt esimerkiksi tätä perunasalaattia. 

6-8 uutta perunaa
1 pallo mozzarellaa
8 tummaa oliivia
muutama heinä ruohosipulia
mustapippuria
oliiviöljyä
(sormisuolaa)

Pese ja keitä perunat. Leikkaa lohkoiksi kuumina ja asettele lohkot lautaselle. Revi mozzarelle perunoiden päälle.
Poista oliiviista kivet ja sipellä hieman ja levitä salaatille. Leikkaa ruohosipuli saksilla pieniksi pätkiksi salaatin päälle. Mausta oliiviöljyllä ja mustapippurilla (ja suolalla).


4 kommenttia

 1. Jos saat ihan just maasta nostettuja uutukaisia, luulen että hoksaisit miksi ihmiset vouhkaa suomalaisesta uudesta perunasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on joku sellainen muisto, että uudet perunat olisivat olleet, sellaisia kiinteitä ja makoisia. Nämä mitä olen nyt ostanut Stockalta, Lidlistä ja torilta ovat kyllä ihan kaikkee muuta, löytyy jauhosta, kovaa ja limaskoista. Lapsi Prinsessallekaan ei kelpaa.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos! Ja maistuikin erinomaiselta perunaisuudestaan huolimatta. :D

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements