Taste of Helsinki

torstai 14. kesäkuuta 2012

Oi mikä mainio tapahtuma keskellä Helsinkiä! Tällä viikolla torstaista sunnuntaihin järjestetään Musiikkitalon takanurmella, Kansalaistorilla, Taste of Helsinki -ruokatapahtuma. Tapahtumassa huippuravintolat esittelevät osaamistaan, viinimaahantuojat maistattavat tuotteitaan ja pientuottajat myyvät lähiruokaa. Maistelemaan pääsee ruoan lisäksi viinejä, shampanjaa ja oluita ja näytöskeittiössä näkee livenä miten herkulliset annokset valmistuvat.


Mulla oli vähän epäilyksiä tapahtuman suhteen kun sosiaalisessa mediassa pyydettiin jakamaan järjestäjien lähettämää tiedotetta, jossa kerrottiin, että tapahtuma joudutaan perumaan jos kaupunki ei laske Kansalaistorin vuokrahintaa. Musta se oli vain surkeaa toimintaa järjestäjän puolelta, vaikkakin nyt alueen nähneenä summa kuulostaa kyllä kohtuuttomalta, puisto on aika pieni pläntti eikä tapahtuma sulje mitään oleellisia kulkuväyliä.. Tänään paikan päällä sivukorvalla kuulemani perusteella Pekka Sauri pelasti ja laski vuokraa, vai antoiko se alueen peräti ilmaiseksi. Niin tai näin, hyvä Pekka! Kaupungin pitääkin olla aktiivisesti mukana elävöittämässä muuten tyhjinä pönöttäviä toreja ja aukeita (niitä kun Helsingissä piisaa, tilaa on saatanasti, ihmisiä ei niin missään..).


Mulla ei ole mitään pahaa sanottavaa tapahtumasta. (Paitsi, että viinilasipantti oli musta vähän huijausta kun panttia ei saanut kokonaan takaisin. Oli se lasi sentään Riedel ja sen olisi saanut mukaansa pantin hinnalla.) Varsinkin kun sää helli eikä missään ollut tunkua eikä jonoa, alue oli kauniiksi ja viihtyisäksi laitettu, taustalla soi livemusiikki juuri sopivalla volyymilla. Pidin erityisen paljon myös kojujen yhtenäisestä ilmeestä, erityismaininta kyltityksistä.

 
Säätiedotehan näyttää linnunmaitua viikonlopullekin, joten suosittelen vaikkapa lauantain lounaaksi. Aikaa kannattaa varata rauhalliseen nautiskeluun ja rahaa muutama kymppi. Minä kulutin 35 euroa, sillä söin neljä lämmintä annosta ja yhden jälkkärin ja kumosin kitaani kaksi lasillista viiniä. Enempää ei olisi mahtunut kumpaakaan. Pääsylippu kustantaa siihen päälle vielä pari kymppiä. 
Tapahtumassa eivät käy eurot vaan omaisuutta on vaihdettava muoviseen markkamuotoon. Alkuun tuntui hölmöltä, että raha on keksitty uudelleen, mutta olikin lopulta aika hauskaa. Me vaihdoimme markkamme jo sisään jonottaessa, jonoa palveli kaksi leidiä, jotka myös korttirahan kelpuuttivat vaihdon välineeksi, erinomaista ja mietittyä palvelua.Suussa sulavaa rapeaa possua, palmusokerikaramellia ja riisiviinietikkaa Farangista. Vedimme settimme fiilispohjalta sen ihmeemmin miettimättä mikä nyt olis alku- ja mikä pääruokaa.


Paistettuja kampasimpukoita ja hasselpähkinävoita Careliasta. Tämä annos oli mun suosikki. Taustalla näyttäis tönöttävän tölkillenen äidinmaidonkorviketta. Ei ole mun tölkki, jätin Lapsi Prinsessan kotiin. Paikalla näkyi kuitenkin runsaasti vauvoja, kaikkialle on esteetön pääsy.

Kylmäsavustettua kampasimpukkaa porkkanan kera C:stä. Annos on seuralaisen, kehui kovasti yllättyneensä porkkanasoseen raikkaudesta.

Ylikypsää karitsaa ja uutta perunaa Smöristä. Savun makuinen majoneesi yllätti. Lautasen kupeessa näkyy reilusti ylivalottuneena markkapussukka, Hauskaa, että muovikolikot annettiin säilytyspussukassa eikä vain isketty kouraan. Lautaset olivat kaikki kierrätettävää materiaalia.

Marinoituja marjoja ja kirsikkaolut-sabayonia Murusta. Oli kyllä ihan kertakaikkisen erinomainen soosi. Annos olisi pärjännyt hyvin myös ilman pähkinöitä.

Kohti Pinot Gristä.

2 kommenttia

  1. Siis upea tapahtuma, voi että kun oisi voinut olla mukana! kaikki näyttää niin herkulta että!

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements