Paahdettua kesäkurpitsaa, minttua ja fetaa

perjantai 20. heinäkuuta 2012

Viime aikoina on tullut tehtyä paljon kesäkurpitsasta, sillä se on Lapsi Prinsessan suurta herkkua. Se on tosi helppoa sormiruokaa, toimii kummallakin minullekin meileisellä tavalla valmistettuna eli ihan raakana tai todella kypsänä. :)
Kesäkurpitsan suuri ongelma on, että sitä saa kaupasta yleensä vain aivan liian isoja. Zucchini on sopivinta syötäväksi sellaisena ohkaisena ja 15-senttisenä. Kuten kuvasta näkyy, tässä(kään) ruuassa kurpitsan koko ei ole optimi, mutta tosi hyvää oli silti. Sanoisin, ja Herra Prinsessa komppaa, että makuyhdistelmä oli yksi parhaimmista ikinä. Syötiin tätä oliiviöljyssä ja valkosipulissa marinoitujen ja pannulla paahdettujen lampaan karekyljysten kanssa.


 
Idean paahdettuun kesäkurpitsaan nappasin Helsingin Sanomista, jossa oli viime viikolla parikin todella hyvän oloista grilliohjetta kyseiselle vihannekselle. Eilen tämä sama ohje oli myös Etelä-Saimaassa.

KESÄKURPITSAA, MINTTUA JA FETAA

kesäkurpitsaa
oliiviöljyä
paahdettuja pinjansiemeniä
sitruunaa
fetaa
minttua

Pilko kesäkurpitsa mieluisen kokoisiksi paloiksi ja lado sellaiseen uunivuokaan, jossa palat eivät ole kovinkaan paljoa päällekäin. Kaada päälle reilusti öljyä ja sekoita tarvittaessa. Paahda 200-asteisessa uunissa kunnes kypsyysaste on mieluisa. Nostele valmiit kurpitsat tarjoiluastiaan ja kaada vielä öljy uunivuoasta niiden päälle.
Paahda pinjansiemenet pannulla kesäkurpitsoiden ollessa uunissa. Ripottele siemet kesäkurpitsojen päälle ja reunoille tarjoiluastiaan.
Raasta sitruunasta kuori ja purista mehua kesäkurpitsoille. Murusta joukkoon feta ja revi mintunlehdet. Lisää sitruunankuoriraaste vasta viimeiseksi niin saat siitä samalla kauniin koristeen.


1 kommentti

  1. Tää oli ihan älyhyvää. Tein sitä I:n synttärivieraille ihan extempore - kun heiltä olikin jäänyt lounas väliin. Erityisesti tykkäsin siitä, että kaikki tulee valmiiksi yhdellä pellillä uunissa. Nam.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements