Pikapiirakat, suolainen ja makea

perjantai 27. heinäkuuta 2012

Kun tarvitaan nopeita leivonnaisia, turvaudutaan kaupan valmiiseen voitaikinaa. Jos hyvin käy, niin kuin nyt näiden tomaatti- ja persikkapiirasten kanssa, niin uunista ulostautuu valmiit leivonnaiset puolen tunnin kuluttua siitä kun pakastimen ovi on kolahtanut kiinni.
Valmiit voitaikinalevyt kuuluvat meillä peruselintarvikkeisiin, joita on yleensä aina pakastimessa. Tunnustan auliisti, etten ole koskaan edes yrittänyt tehdä voitaikinaa itse. Ehkä jo ensi jouluna.

Tein nopeaa iltapalaa isoista tomaateista. Arvelin tomaatin määrän mahdottomasti yläkanttiin ja sulatin kaksi pakettia taikinaa. Kun sitä ei takaskaan pakastimeen saa, siivutin vielä äkkiä muutaman persikan makeiksi piirasiksi.

Tomaattipiirakat

voitaikinaa
tomaatteja
kuivattua oreganoa
(sormisuolaa)

Taikinalevyjen sulaessa siivuta tomaatit. Leikkaa levyt puoliksi, asettele kullekin levynpuolikkaalle tomaattisiivuja ja ripsi päälle oregano. Paista taikinapakkauksen ohjeen mukaan.
Ripottele valmiille piirasille sormisuolaa. Piiraset voi maustaa vielä oliiviöljyllä ja tuoreella oreganolla.
Tomaattipiirasten täytteeksi käyvät hyvin myös yrttimarinoidut kirsikkatomaatit.


Persikkapiirakat

voitaikinaa
persikoita
pinjansiemeniä
sokerikanelisekoitusta

Taikinalevyjen sulaessa leikkaa persikat ohuiksi lohkoiksi. Leikkaa taikinalevyt puoliksi ja asettele kullekin levynpuolikkaalle persikkalohkoja. Ripottele päälle pinjansiemeniä ja sirota hieman sokeria ja kanelia. Paista taikinapakkauksen ohjeen mukaan.


2 kommenttia

 1. hei veera!
  Mikä on tuo piparireunainen tomaatti,jonka näin viime kesänä Munchenissä ja toinkin Suomeen.Nyt olen nähnyt kerran täällä ja ostinkin,mutta ei ole enää näkynyt.
  Aivan mahtavan makuisia ja kokoisia.
  Hyvää viikonloppua toivottelee Vaasan tätyli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pihvitomaatin nimellä löytyi meidän lähikaupasta. Stockalla näitä on vuoden ympäri ollut ja kerran näin Lidlissäkin. Kai sillä on joku lajikenimi, mutta sitä ei kaupassa ollut esillä.

   Poista

Blogger Template created by Photographic Elements