Ananaskakku

keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Ananaskakku on aika pitkälle (kuvaa myöten) ihan sama kuin karviaiskakku. Karviaiskakkuun tulee kanelia, jonka jätin ananasversiosta pois. Ananaskakun pinnalle ripottelin pinjansiemeniä ja sirotin tummaa ruokokidesokeria. Lopputulos on todelle mehävevä ja pinnalta mukavan rapsakka.

Ananaskakku

1 ananas
250 g vehnäjauhoja
125 g sokeria
1 tl ruokasoodaa
100 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä
150 ml maitoa
1 kananmuna
pinjansiemeniä
ruokokidesokeria
 
Leikka ananaksesa, pohja, hattu ja kuoret. Kuutioi, poista samalla kova keskiosa.
Sekoita taikinan kuivat aineet keskenään. Sekoita märät aineet keskenään. Yhdistä seokset. Kääntele ananaspalat mukaan taikinaan. Kaada taikina kakkuvuokaan, ripottele päälle pinjansiemeniä ja ruokokidesokeria.
Paista 180-asteisessa uunissa noin tunti, kokeile kypsyyttä tikulla. Kakun voi peittää foliolla paiston aikana mikäli se näyttää tummuvan liikaa.
 
 



Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements