Pataruoka on yhtä varma syksyn merkki kuin kurpitsa ja keitot. Mitään näistä kolmesta ei syödä kesällä, mutta lämpömittarin elohopean hyytyessä sinne jonnekin 15 asteen alapuolelle, kaivetaan kaapeista esiin patavälineistö ja kannetaan kaupasta komea kurpitsa jos toinenkin.
Yhtään kurpitsaa sen ole vielä kantanut kotiin, tänään oli lähellä, mutta se painoi jotenkin liikaa vaikka autolla olin. Ja rehellisyyden nimissä on heti tunnustettava, että possupatani valmistus vaati kahta keitinvälinettä, mutta tämä kyllä onnistuisi yhdessäkin pannussa.
Arkena ei välttämättä ole aikaa odotella herkullisen padan valmistumista sitä vähintään kolmea tuntia, silloin apuun rientää one pot, joka valmistuu pikkasta yli puolessa tunnissa valmisteluineen ja kypsytyksineen.
One pot -possu
800 g porsaan ulkofilettä (tai muuta osaa possusta, mitä nyt kaupasta luomuna saa)
800 g perunoita
4 omenaa
1 sipuli
kuivattua tai tuoretta timjamia
kanelitanko
3 tähtianista
mustapippuria myllystä
1,5 dl omenamehua
Leikkaa possu pihveiksi ja paista pihveihin kaunis pinta hyvin nopeasti hyvin kuumalla pannulla. Siirrä sivuun.
Lohko perunat, omenat ja kuorittu sipuli. Laita possun päälle mausteet, lado pannuun kasvikset. Kaada päälle omenamehu.
Peitä kannella tai foliolla ja kypsennä 225-asteisessa uunissa kunnes perunat ovat kypsiä.
(Minä paistoin siis possun grillipannussa ja siirsin uunivuokaan, mutta jos omistat sellaisen pannun, joka sopii sekä hellalle että uuniin, niin käytä toki sitä!)
Kuulostaa hyvältä!
VastaaPoistaOli hyvää, kannattaa kokeilla.
PoistaMutkattoman hyvältä kuulostaa!
VastaaPoistaJust näin! Ihan täydellinen arkisapuske.
PoistaJa yhden padan tekniikka on niin kiitollista!
VastaaPoistaKyllä!
Poista