Uunissa paahdetut kasvikset ovat melkein pikaruokaa ja erittäin herkullista sellaista. Pikkasen kun vaan jaksaa pilkkoa, niin ruoka valmistuu kuin itsestään uunissa. Kasviksia on maailma pullollaan, joten siitä vaan mieluisimpia valitsemaan. Tällä kertaa käytin bataatteja, porkkanoita, punaista paprikaa, kesäkurpitsaa, tomaatteja ja salviaa.
Paahdoin kasvisten päälle pinjansiemeniä ja mursin fetaa. Siemenet voisi laittaa uuniin kasvisten mukana ja oikeastaan fetankin kunhan sen lisää vasta kypsennyksen loppuvaiheessa. Koskapa Lapsi Prinsessa nautti samaisia vihanneksia, niin valmistin siemenet pannulla ja juuston lisäsin vasta valmiiseen ruokaan kun lapsen annos oli siitä erotettu.
Uunissa paahdetut kasvikset
noin 2 kg kasviksi
yrttejä
noin 1/2 dl oliiviöljyä
200 g fetaa
1 rkl pinjansiemeniä
suolaa
mustapippuria
Pese ja pilko kasvikset. Mieti kypsymisaikoja, pienempiä hitaammin kypsyvistä. Lado kasvikset uunivuokaan, revi joukkoon yrttejä valintasi mukaan. Kasta kaikki oliiviöljyyn. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa n. 45 minuuttia.
Murusta päälle feta ja ripottele pinjansiemenet. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Napsaisin kameran ensimmäistä kertaa täysin manuaalille. Ei tämä nyt mikään ammattilaiskuva ole, mutta ainakin omasta mielestäni aiempaa tasokkaampi, kyllä siis kannatti. :D
Hih, tein itsekin uunipunajuuria fetalla tänään :) syksy taitaa olla tulossa kun lämpimät uuniruoat maistuvat?
VastaaPoistaTosi kiva kuva, kasvikset ovat kauniita kuvattavia :)
Pataruoatkin alkavat olla mielessä, joten kyllä se on syksy nyt.
PoistaEi varmaan olis lihamurekkeesta yhtä kiva kuva vaikka olis kamerassa mitä asetusta. :)
Juu, ja nyt vasta tajusin, että tässähän on jo koko ateria, tulee aina tehtyä vain lisäkkeeksi näitä kasviksia. Nyt tuli muutos, niinkun prinsessakeittiön kuviinkin! :)
VastaaPoistaHyvä muutos! Lautasellinen kasviksia karkottaa kyllä nälän. Oheen joku leipätikku ja se on siinä.
Poista