Kukkakaali sopii hienosti pastaan. Ispiraatiota hain Saku Tuomisen yli mainiosta Aglio & Olio -kirjasta, jonka tulisi löytyä kaikkien pastan ystävien keittokirjahyllystä. Tuomisen tapaan ohje ilman mitään määriä.
Vauvalle tein oman annoksen, jossa kukkakaalia on enemmän suhteessa pastaan. Vauvalle en laittanut chiliä enkä pekonia, mutta maustoin valmiin annoksen parilla rouhaisulla valkopippuria.
Kukkakaalipasta
kukkakaali
pekonikuutioita
valkosipulia
kuivattua chiliä
oliiviöljyä
Jaa kukkakaali pieniin kukintoihin, keitä kypsäksi. Kukkakaalin kypsyessä paista pekoni kuumalla pannulla, pekonin ei tarvitse rapsakoitua. Nosta kypsä kukkakaali reikäkauhalla pannulle, lisää valkosipuli, chili ja oliiviöljy. Paistele hiljalleen pastan kypsyessä. Keitä pasta kukkakaalin keitinvedessä, johon lisäät hieman suolaa.
Mulla on iso valikoima erilaisia 'keittokirjoa', mutta tuo A&O on aivan parhautta!
VastaaPoistaMeillä ei mua lukuunottamatta muut syö kukkakaalia. Pastassa en tosin ole yrittänytkään. Tuossa vois tuo pekoni toimia jonkinmoisena houkuttimena :)
Pekoni tekee kaikesta hyvää! No ei pinaatista, mutta siitäkin melkein.
PoistaVarmasti ihanaa :) Miten ei olekaan tullut tehtyä varsinaisesti kukkakaalipastaa vaan aina kukkakaali on lisukkeena kaikelle muulle, vaikka pastallekin :)
VastaaPoistaKokeilepa laittaa pastaan joskus, kyllä toimii!
Poista