Onko Satokartta tuttu? Minä luin jo viime vuonna Helsingin Sanomista aiheesta artikkelin, jossa mainittiin kotikulmillani kasvavan päärynäpuita. Älysin paikalle vasta tänä vuonna, ja niitä on p-a-l-j-o-n! Nyt puut ovat jo tyhjiä, mutta viime viikolla saatiin niistä hyvä saalis Lapsi Prinsessan kanssa.
Päärynäpiirakka
1 pkt voitakinaa (yksi esikaulittu levy)
200 g tuorejuustoa
1 kananmuna
0,5-1 dl sokeria
ripsu kanelia
ripsu kardemummaa
4 päärynää
mantelirouhetta
Sulata voitaikinalevy pakkauksen ohjeen mukaan. Kaulitse sulanut levy piirakkavuokasi kokoiseksi.
Sekoita tuorejuustoon kananmuna, sokeri ja mausteet. levitä juustoseos piirakkapohjalle.
Poista päärynistä siemenkodat ja siivuta. Levitä siivut piirakalle. Ripottele päälle vielä mantelirouhetta.
Paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia kunnes pohja on kunnolla paistunut.
Nam, herkullista :)
VastaaPoistaTämä oli ihan mielettömän hyvää!
PoistaEi ole tuttu :D Näyttää hyvältä,päärynä on ihana jälkiruuissa!
VastaaPoistaKauheesti ei tule tosiaan päärynöitä sellaisenaan syötyä, mutta leivonnassa ja jälkkäreissä ja juuston kanssa ne on ihania!
Poista