Herttoniemenranta: Mantra

perjantai 28. kesäkuuta 2013

Prinsessakeittiön karttakoordinaatit osuvat Helsingin Herttoniemenrantaan. Rakastan tätä lähiötä samoin kuin tuota naapurin vanhaa Herttoniemeä, jossa kävin suuren osan peruskoulua ja koko lukion. Herttoniemessä ja Herttoniemenrannassa on mahtavia asioita: meri, Kivinokka, tolkuttoman kauniita ulkoilumaastoja, Herttoniemen kartanonpuisto, Stadin puutarhuri, maailman paras neuvolan terveydenhoitaja, Herttoniemen ruokapiiri ja useampi hyvä ravintola.


Ihan kotikulmillani syö hyvin ulkoruokinnassa. Suomen, Kreikan, Espanjan ja Italian makujen lisäksi voi valita nepalilaisen. Ravintola Mantra on makuuni Helsingin parhaita maansa edustajia ruokansa ja eri toten henkilökuntansa puolesta. Sisustus koostuu tummasta puusta ja paikallisvalokuvista ja taustalla soi joku ilmeinen paikallinen pimpelipom, pöydissä on usein tuoreita kukkia, kesäiltoina kannattaa yrittää terassille, aurinko paistaa ja meri näkyy.
Peltilautasilta syödään vain lounaalla, johon kuuluu kohtuullinen salaattipöytä. Lounaslista löytyy jokaiselle viidelle arkipäivälle, mutten usko sen vaihtuneen koskaan, ei kannata siis joka viikko mennä samana päivänä lounaalle.
Ruoka on ollut aina maistuvaa, ainoan moitteen sanan antaisin tulisuudesta, keskitulinen ruoka saattaa kerrasta riippuen olla joko ihan aavistuksen lämpöinen tai sitten hurjan polttava. Erittäin tulisiksi merkittyä ruokia olen maistanut vain Herra Prinsessan lautaselta, aina on polttanut. Hinta-laatusuhde on hyvä.

Henkilökunta on erittäin lapsiystävällistä, Lapsi Prinsessa I saa usein jälkkäriksi Ville Vallattoman (sen jäätelön siis, ei drinkkiä) ja kärsimättöminä päivinä jostain löytyy aina leluja viihdykkeeksi.
Jos on asiaa Itä-Helsinkiin, niin kannattaa poiketa Mantrassa.

4 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements