Jos kysytään mikä on Prinsessakeittiön nopea, helppo ja takuumaukas arkiruoka niin eipä tartte vastausta kuulkaa sekunnin murto-osaakaan mietiskellä, sehän on tietenkin pasta! Me syömme pastaa useita kertoja viikossa koska hyvää, koska nopeaa, koska edullista, koska variaatiomahdollisuudet ovat lukemattomat.
Parhaimmillaan pasta valmistuu siinä ajassa missä vesi kiehuu ja pasta kypsyy ja jää pöydän kattamisen jälkeen jää vielä pari minuuttia luppoaikaakin.
Jokseenkin uusi tuttavuus meillä on porkkanapasta, tutustuttamisesta kiitos kuuluu HeidiBeelle. Hänen ohjeessaan pastaan tuli porkkanoiden lisäksi oliiviöljyä, sitruunamehua ja milloin mitäkin. Milloin mitäkin on mainio raaka-aine, jonka ansiosta ruokia on helppo muunnella mielenkiinnon ja kaapin sisällön mukaan.
Porkkanapasta
400 g omaa silmää ja makunystyrää hivelevää pastaa
4 isoa porkkanaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl voita
muutama salvianlehti, kuivattu tai tuore
suolaa
mustapippuria
pecorino-raastetta
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
Pastaveden keittyessä valmistele porkkanat: pese, kuori ja höylää kuorimaveitsellä lastuiksi. Kuori ja siivuta valkosipulinkynsi.
Nakattuasi pastan kypsymään, laita isoon pannuun öljy, voi, salvia ja valkosipuli, kuullota pari minuuttia. Lisää porkkanasuikaleet ja kypsennä niitä parin minuutin ajan käännellen.
Nosta pannu liedeltä, voit poistaa salvianlehdet, varsinkin jos käytit kuivattuja. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada kypsä, valutettu pasta pannuun ja sekoita hyvin.
Tarjoile heti pecorino-raasteen kanssa. Parmesaani tai grana käyvät yhtä hyvin.
Sain Blogiringin kautta arkikokkausta helpottamaan Fiskarsin Functional Form-keittiövälineitä. Elämää helpottaa kummasti kun on kunnolliset pelit ja vehkeet.
Ja syödään meillä muutakin kuin pastaa, stay tuned ja parin viikon päästä samalla teemalla valmistuu jotain ihan muuta!
Yhteistyössä Fiskars |
Vaikuttaa hyvältä, mutta meneekö pilalle jos porkkanan kypsentää ihan läpeensä? Mä oon porkkana-allergikko ja raa'asta porkkanasta tulee julmetun epämukava olo. Siksi kyselen moukkamaisia :D
VastaaPoistaEn mä usko, että menee pilalle. Tällä tavalla höylätty porkkana ensinnäkin kypsyy tosi nopeesti ja toisekseenhan vois ajatelle tekevänsä porkkanasta peston ikää kuin, jolloin käytettäis sosetta ja sehän on tosi kypsää.
PoistaRaaste! Valkosipuliöljyinen porkkanaraaste kypsyy nopsaan ja on ihanaa juuston, mausteiden ja pastan kanssa.
PoistaJa oi miten sulla on "matching colours" tässä! :)
VastaaPoistaEikö! Se ei kyllä ollut lähtökohta, mutta olis voinut olla. ;)
PoistaKatoin just ihan samaa :)
Poista