Uunipuuro

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Talven vääjäämätön lähestyminen ja pitkään haudutetut ruoat tykkäävät toisistaan. Muistan lapsuudesta ihanat uunissa valmistuneet riisi- ja ohrapuurot. Taidettiin sitä tehdä tattaristakin, mutta sitä en niin mielelläni muistele.
Lapsi Prinsessa ensimmäinen on suuri riisin ystävä, mutta mahdottoman huono syömään aamupalaa, joten pistin uunin yöksi tulille ja riisipuuron hautumaan. Lapselle puuro kelpasi ilman vadelmiakin, itse taas kauhoin vadelmasoppaa puurolle aikamoisen monta lusikallista ja söin vain noin niinku esimerkin vuoksi. Tosin myös Herra Prinsessan mielestä puuro oli hyvää, siksi viitsin tästä postakin eikä varmaankaan jää viimeiseksi uunipuuroksi meillä, onhan tämän valmistaminen suorastaan helpompaa kuin mikään! Veikkaan, että mulla oli vaan liian vähän nestettä tässä.
Hieman tosin mietityttää paljonko tämä syö energiaa kun uuni on kuitenkin päällä sen kahdeksan tuntia jos ei ylikin..Uuniriisipuuro

2 dl puuroriisiä
1,5 l maitoa
suolaa

Mittaa kaikki ainekset uunivuokaa. Laita vuoka 100-asteiseen uuniin yön yli. Aamulla valmista.

7 kommenttia

 1. Lapsuudenkodissani tätä tehtiin leivinuunin jälkilämmössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollapa tosiaan leivinuuni! Ehkä joku päivä vielä.

   Poista
 2. Tattaripuuroa ei kyllä tehty, sehän on hurjanväristä ja makukin... no kohteliaisuudesta sitä olen kerran syönyt. Menee samaan kastiin talkkunajauhojen kanssa.

  Miten olisi jonkilainen haudutusloota?
  -ä-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä muistan tattarin ja hirssin, aika inhan makuisia kumpikin..

   Poista
 3. Nyt pitää jo puuttua peliin. Kunnolla ja pehmeäksi kypsytetty tattaripuuro - hirssi- - reippaan voisilmän ja yrttisuolaripauksen kanssa hakkaa kyllä uunipuuro-osaston muut puurot, etenkin valkaistuista riiseistä tehdyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tattari ei saa enää mahdollisuutta, mutta hirssistä mulla ei ole mitään traumoja. Mitkäs ovat vinkkisi onnistuneeseen puuroon?

   Poista
 4. Minä teen uunipuuroa niin, että alun kiehauttamisen jälkeen kattila (kansi päällä) kylmään uuniin puisen leikkuulaudan päälle. Aamulla puuro on hautunut, mutta haalea, saa sitten lämmittää vielä. Mutta säästyy koko yön sähkö.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements