Nutella-banaanikakku

keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Luen aina hyvinkin tarkkaan Helsingin Sanomien ruokaosion torstaisin, mutta nutella-banaanikakun julkaisupäivänä otin ja synnytin Lapsi Prinsessa III:nnen ja jäi siinä sitten päivän lehtikin lukematta. Eli heti kärkeen lausun kiitoksen rakkaalle ystävälleni ja yhtiökumppanilleni, joka saattoi tämän kakun tietoisuuteeni. On muuten aikamoisen herkullinen kakku.

Rakkauteni Nutellaa kohtaan on suurta ja peittelemätöntä, parastahan se on melkein sellaisenaan törkyvaalean leivän päällä. Tämä kakku on kuitenkin erinomainen haastaja, onhan tässä tuo törkyosuuskin viety uudelle tasolle; fariinisokeria, vaaleita jauhoja, nutellaa, voita, ihanaa!
Kakku on erinomaisen kosteaa ja parhaimmillaan kun sisus on vielä lähes raa'an pehmeää. Kakku säilyy myös todella hyvin ja pysyy jääkaapissakin oikein pehmeänä ja suussa sulavana. En heti keksi toista yhtä hyvää kakkua



Nutella-banaanikakku

4 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia

3 banaania
1 dl nutellaa

200 g pehmeää voita
2 dl fariinisokeria
3 kananmunaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Kuori banaanit ja soseuta haarukalla, sotke soseeseen nutella.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen reippaasti vatkaten.
Kääntele taikinaan jauhoseos ja banaani-nutellasose kahdessa erässä vuorotellen.
Kaada taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan (halkaisija 22) ja paista 175-asteisessa uunissa noin 50 minuuttia.
Kumoa hetken jäähtynyt kakku (muista kääntää kakku oikein päin) ja laita jäähtymään lisää vuoalla peitettynä. Valuta kakun päälle vielä nutellaa ja koristele hasselpähkinöillä ja tomusokerilla.

Vinkki: Nutella normaaliolotila ei ole valuva. Parikymmentä sekuntia mikroaaltouunissa korjaa asian.

7 kommenttia

  1. Luin tästä Hesarista, mutta unohtui ottaa talteen. Onneksi löysin täältä! :) Ihanan herkulta vaikuttaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen ryhtymään leipomispuuhiin pikimmiten!

      Poista
  2. Kuulostaapa hyvältä, tämä lähtee testiin!

    VastaaPoista
  3. Kuulostaa todella herkulliselta! Osaatko arvioida kuinkahan riittoisa kakku on, siis kuinka monelle tuosta tuolla vuoalla riittää pala? Entäs mitä mieltä olet, meneeko vaniljavaahdon lisääminen annoksen päälle liian makeaksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on kyllä aika riittoisaa, varsinkin tuoreeltaan, vähän lämpimänä ennen kuin maut tasaantuu, on aika makeaa. Ajattelin tehdä näitä noin 20 hengen juhliin kolme.
      Vaniljavaahdon ensiajatus on kyllä liian makea, mutta voisi toimia, jos siihen laittaa hieman sitruunaa.

      Poista
  4. Onnistuisikohan tämän tehdä kuivakakkuvuokaan?

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements