Omenapiirakan makuinen tuorepuuro

tiistai 7. huhtikuuta 2015



Miten sun viikko alkoi pitkän viikonlopun jälkeen? Mun meinasi käynnistyä varsin kiukkuisesti, minijengi heräsi jo joskus kuudelta, taapero mölisi ja esitti vaatimuksia, vauva mölisi ja roukkui terävillä kynsillään mun naamassa, kissakin oli ärsyttävä. Muu perhe nousu ja mä totesin itselleni, etten kyllä nouse näissä tunnelmissa. Puoli tuntia lisää peitto korvilla uudelleen asennoitumassa ja nousin valmiiseen aamiaispöytään kahville ja kaurapuurolle iloisena ja vieläpä energisenä. En muista koska olisin viimeksi tuntenut oloni energiseksi, jei!

Olen valtavasti tykästynyt tuorepuuroon, joka laitetaan illalla tekeytymään jääkaappiin. Uusin suosikkipuuroni maistuu ihan omenapiirakalle. Piirakan maun salaisuus piilee kardemummassa, samoilla aineksilla ilman kardemummaa ei vaan toimi. Tai siis hyvää on, muttei maistu omenapiirakkaiselle.

Tuorepuuro yhdelle

1 dl neljän viljan hiutaleita
0,25 tl kanelia
veitsenkärjellinen kardemummaa
0,25 tl vaniljauutetta
1 dl omenasosetta
1,5 dl kefiriä (tai maustamatonta jugurttia tai piimää)

Sekoita kulhossa hiutaleet, kaneli ja kardemumma.
Mittaa kulhoon omenasose, kefir ja vaniljauute. Sekoita huolella ja nosta jääkaappiin yön yli.



2 kommenttia

  1. Tuo on vähän kuin mun vakkariaamiaiseni:) Mä tosin laitan tuorepuuroni enemmänkin juotavaan muotoon,eli omenaa,kanelia,vaniljaa ,kauraa ja hieman tiivistettyä omenamehua ja aamulla surr surr blenderissä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tällaisesta tiukasta mönjästä, mutta keitetyn puuron pitää kyllä olla löysää.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements