Alpron makuparityöpajassa

keskiviikko 19. elokuuta 2015Kasvipohjaisia juomia ja jugurtteja tuottava Alpro on lyönyt hynttyyt yhteen belgialaisen makupareja tutkivan firman, Foodpairing Companyn kanssa kanssa, ja tuloksena on Alpro Smoothie maker, joka ehdottaa täydellisiä makuyhdistelmiä Alpron kasvijuomille. Esimerkiksi jos valitsee juomaksi kookoksen ja sen kanssa vadelman, on täydellisin makupari mansikka. Minäpä valitsin 31 % sopivuudella nektariinin vadelman kaveriksi ja siirryin viimeiseen silaukseen, en olisi ikinä arvannut, että kookosjuoman, vadelman ja nektariinin kanssa täydellisin makupari on tuore rakuuna. Ja väitän ettet sinäkään. Siksipä tämä Smoothie maker on varsin mielenkiintoinen klikkailtava ja ihan konkreettisesti aamiaislasiinsa saattaa saada uusia suosikkeja.Osallistuin Alpron makuparien tiimoilta järjestämään työpajaan Kellohallissa. Sami Tallbergin johdolla tutustuttiin makupareihin smoothiessa ja testattiin erikoisiakin yhdistelmiä kuten keltaista paprikaa ja passionia. Toimi, vaikkei just mun makuuni ollutkaan, koska paprika.
Lopuksi me osallistujat tehtiin smoothie makeria seuraten itselle mieluisimpia smoothieita. Suosittelen seikkailemaan makerissa ihan mielenkiinnosta makuja kohtaan vaikkei smoothie niin innostaisikan. Alpron sivujen kautta pääsee myös Foodparing Companyn sivulle ja siellä kuka tahansa voi rekisteröityä käyttäjäksi makupareja etsimään.


Foodpairing Companyn makuparit eivät perustu niinkään fiilikseen vaan tieteelliseen tutkimukseen aineista makujen taustalla, maun anatomiasta. Osumaprosentti kertoo siis raaka-aineiden samoista tai samankaltaisista makuja tuottavista aineista.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements