Kuka sen sanoo, että ketsuppia pitää tehdä vain tomaatista! Kirpakat karviaiset sopivat ketsuppiin erinomaisesti. Kotitekoisen ketsupin valmistus on helppoa ja lopputulos herkullinen. Ja jälleen, kotitekoisessa variointimahdollisuudet ovat lukuisat, ei vaan pääraaka-aineen, vaan myös mausteiden suhteen. Itse tykkään syvän mausteisesta ketsupista, joten jos ohjeen neilikkamäärä hirvittää, niin leikkaa se puoleen. Sokerilla on helppo säädellä ketsupin makeutta, kokeile myös erilaisia sokereita.
Karviaisketsuppi
500 g punaisia karviaismarjoja1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 dl vettä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
0,5 tl kanelia
0,5 tl neilikkaa
(0,5 tl suolaa)
Perkaa ja huuhdo karviaiset. Kuori ja pilko sipulin.
Laita marjat ja sipulit kattilaan.
Mittaa kattilaan kaikki loput aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä ketsuppia hiljalleen noin 40 minuuttia kunnes seos alkaa sakeentua.
Soseuta valmis ketsuppi sauvasekoittajalla ja pullota kuumana. Ketsuppi säilyy jääkaapissa pari viikkoa.
VINKKI: Jos karviaisen isohkot siemenet tökkii, kaada soseutettu ketsuppi siivilään ja sekoittele se siivilästä läpi.
Osallistun ketsupilla elokuun ruokahaasteeseen, käy äänestämässä!
Hei Veera! Elokuun ruokahaasteen kooste löytyy täältä: http://badmamaskitchen.blogspot.fi/2015/08/elokuu-on-punainen-ruokahaasteen.html ja äänestys on nyt myös avattu :)
VastaaPoistaKiitos! Kävin jo äänestämässä ja jaoin linkkiä.
PoistaAika ihanan kuuloinen! Onnea punaisen elokuun kisaan!
VastaaPoistaTosi hauska idea! Rupesin heti miettimään, mistä kaikista muista marjoista voisi tehdä ketsuppia... :)
VastaaPoistaKiitos! Ainakin puolukoista ja karpaloista tulee hyvä. Ja veikkaan, että vadelmista, mutta sitä pitäis kyllä vähän paseerata, ainakin mun makuun. :)
PoistaOnpa jänskä ohje, wau :)
VastaaPoistaT. Nelliina, jolle tää karviaisketsuppi oli ihan uutta
Kannattaa kokeilla, myös muista marjoista!
PoistaHei! Jännä ohje. Miltä tämä maistuu? Siis voiko sitä syödä makaronin kanssa ketsupin tapaan?
VastaaPoista