Safkaa skideille - banaanikakku

sunnuntai 23. elokuuta 2015Safkaa-ruokakirjaperhe on kasvanut uudella pienokaisella kun lapset ovat saaneet oman kirjansa. Safkaa skideille kokoaa yhteen Hanna Gullichsenin rakkaimmat lapsuusruoat ja oman lapsen herkut. Kirjasta löytyy kymmeniä lapsille takuulla maittavia reippaita kotiruokia ja leivonnaisia. Alakouluikäinen lapsi osallistuu jo helposti ruokien tekemiseen ja isommalle lapselle kirja toimii vaikka ekaksi keittokirjaksi omaan kotiin.
Hanna aloittaa kirjan toteamalla, että yhteinen ateria on ihmisiä yhdessä pitävä voima. Niin allekirjoitan tämän. Me syödään joka ikinen ateria aamiaisesta iltapalaan aina koko perhe samaan aikaan saman pöydän ääressä. Ja vaikka tulisikin joskus sellainen tilanne, että joudumme hajaantumaan ja kaikki eivät yksinkertaisesti samalle aterialle ehdi, ei meillä kukaan syö koskaan yksin. Ei edes vauva, musta on kurjaa kun vauvoille on tapana kauhoa mössöä suuhun jollain omalla ateria-ajalla, jotta vauvan ruokkiminen ei häiritsi muiden ruokailua.


 

Testasin kirjasta heti leipomusta, banaanikakkua. Innokkaat pikkuapurit hoitivat banaanien soseuttamisen ja taikinan sekoittamisen sekä tahmasivat tarkkaan kaikki kirjan reseptit. Ruokakuvista tuli lopulta hieman erilaisia, vauva ei malttanut odottaa ja kolmevuotias innokas valokuvaaja halusi kameran taakse. Lupasin julkaista hänen parhaan otoksensa, yleensä hän kuvaa mun puhelimella, mutta nyt piti kokeilla järkkäriä. Ehkä hieman iso ja painava pikkuisiin käsiin, joten fokus on sanotaanko nyt kuvaajan näköinen ja kovasti oli vaikeuksia pitää kameraa paikallaan, jotta kohdekin näkyisi kuvassa. Mainio banaanikakku katosi välipalana ja iltapalana.


Kirjan kannessa komeilee mun Safkaa-suosikki, possukastike. Joskus irrottelen hieman ja teen kastiketta kyljestä, ihanaa läskisoosia!

Kirjan voi tilata vaikka Adlibriksestä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements