Mustakaalisipsit

torstai 10. syyskuuta 2015Lehtikaalisipsit ovat ihana terveellinen välipala tai illanistujaisten raksunaksu. Edellytys on toki, että pitää kaalista, meillä saan syödä koko sipsipellillisen aina ihan yksin eli en valita.
Mustakaali eli palmukaali on italialainen lehtikaalilajike, jolla on pitkät hyvin tummat harmaanvihreät lehdet, ravintoarvoiltaan kaali on varsin erinomaista murkinetta, se sisältää runsain mitoin mm. A-, K- ja C-vitamiinia, rautaa ja kalsiumia.Mustakaalisipsit

muutama mustakaalin lehti
1 rkl seesaminsiemeniä
1/2 sitruunan mehu
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa

Laita uuni lämpiämään 100 asteeseen.
Mittaa siemenet, mehu, öljy ja hunaja kulhoon. Pese ja kuiva kaalinlehden huolellisesti. Irrota (ihan repimällä) lehdistä kova keskiruoti ja revi lehdet noin 5x5cm sipseiksi.
Nakkaa revityt lehdet kulhoon mausteseoksen sekaan ja puristele lehtiä käsin seoksessa niin, että ne ovat yltä päältä öljyssä ja siemenissä. Levitä lehtipalat uunipellille leivinpaperin päälle. Voit asetella sipsit ihan vierekkäin, mutta älä laita niitä päällekkäin tai ihan kiinni toisiinsa.
Laita sipsit uuniin n. 45 minuutiksi, ala tarkkailla kuivumista puolen tunnin kohdalla, herkullisen sipsin ja palaneen sipsin ero on vain pari minuuttia.

VINKKI: Mallaile kokonaisia lehtiä uunipellille tietääksesi sopivan lehtimäärän. Kiertoilmauunissa uskoisin valmistuvan useamman pellin kerralla.Mustakaalisipsien ohje on mukaeltu mainiosta Pipsan keittiössä -kirjasta.

2 kommenttia

Blogger Template created by Photographic Elements