Jauhoton suklaakakku

sunnuntai 13. syyskuuta 2015



Suklaakakku ei kaipaa jauhoja ollenkaan. Pinnalta marenkimaisen rapsakka ja samalla tahmea ja sisältä ihanan pehmeä ja suussa sulava kakku syntyy vain neljästä raaka-aineesta varsin helpolla.


Prinsessakeittiö-blogi ei päivity enää, mutta jatkan osoitteessa veerarusanen.com. Siellä kaikki reseptit ovat gluteenittomia enkä käytä enää lainkaan raffinoitua sokeria. Tervetuloa seuraamaan sinnekin!

Gluteeniton suklaakakku
100 g voita
200 g tummaa suklaata
5 kananmunaa
2 dl sokeria

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen ja voitele irtopohjainen kakkuvuoka (24 cm) ja vuoraa vuoan pohja leivinpaperilla

Laita voi kattilaan ja liedelle sulamaan lempeällä lämmöllä. Ota kokonaan sulanut voi liedeltä, pilko kattilaan tumma suklaa ja sekoita kunnes suklaakin on kokonaan sulanut.

Erottele kananmunat valkuaisiin ja keltuaisiin.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vaahtoon puolet sokerista ja vatkaa vielä pari minuuttia.
Vatkaa keltuaiset ja loput sokerista mahdollisimman vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää voi-suklaaseos keltuaisvaahtoon ja kääntele sekaisin.  Kääntele joukkoon myös valkuaisvaahto kolmessa erässä.

Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 40-50 minuuttia. Kakku kohoaa runsaastu ja läsähtää sitten jäähtyessään. Anna jäähtyä vuoassaan ritilän päällä puoli tuntia tai kunnes kakku on irronnut vuoan reunoista. Avaa vuoan reunat ja siirrä kakku tarjoiluvadille, ole varovainen ettei kakku leviä.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements