Ah, paksut kuohkeat rasvaiset pannukakut, onko parempaa herätystä viikonloppuaamuun? Ja siihen oheen vielä itse tehtyä tuorehilloa ja jättimäinen kuppi mustaa kahvia, kyllä kelpaa!
Ja nyt kelpaa gluteenittomasti kun tekee pannukakut tattarijauhoista.
Gluteenittomat pannukakut
1,5 dl maustamatonta jugurttia
1,5 dl maitoa
1 kananmuna
2 dl tattarijauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl kanelia
kookosöljyä tai voita paistamiseen
Karviaistuorehillo
500 g puhdistettuja karviaisia
2 rkl chia-siemeniä
1 dl kookossokeria
Sekoita jugurtti, maito ja muna. Sekoita tattarijauhoihin leivinjauhe ja kanelia ja vatkaa jauhot nesteeseen. Taikinan kuuluu olla todella paksua.
Kuumenna paistinpannu, lisää hiukan öljyä tai voita ja kaada pannulle noin 10 cm rinkula taikinaa. Paista noin minuutti kummaltakin puolelta.
Soseuta karvaiset sauvasekoittimella ja lisää chia-siemenet ja kookossokeri. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Tuorehillo säilyy jääkaapissa vähintään viikon, korkeintaan kaksi.
Soseuta karvaiset sauvasekoittimella ja lisää chia-siemenet ja kookossokeri. Anna tekeytyä vähintään puoli tuntia. Tuorehillo säilyy jääkaapissa vähintään viikon, korkeintaan kaksi.
Vaikuttaapa erittäin herkulliselta ja aivan ihanat kuvat! Kaiketonta sydämellä -blogistani (www.kaiketonta.fi) löytyy yksi täysin viljaton ohje ruokaisampiin välipalapannareihin. Maukasta keliakiaviikkoa!
VastaaPoistaKiitos! En ees tiennyt, että nyt on keliakia-viikko. Kävin jo vierailulla, tosi kiva blogi sulla.
Poista