Kesäkurpitsa-ricottapasta

lauantai 23. kesäkuuta 2012

Mä käyn joka päivä BBC Good Foodissa katsomassa mikä on päivän suosikki ja inspiroidun usein. Sieltä löytyy niin hyviä nopsia perussafkoja, joita on helppo vielä mielensä mukaisiksi muunnella ilman pelkoa, että mäjelle menee. Pitäis melkein laittaa tuonne tunnisteisiin BBC Good Food, onkohan ne mulla ees käytössä..
Tällä kertaa en ihmeemmin muokkaillut, vaihdoin vain salotit kevätsipuliin ja unohdin pinjansiemenet. Pinjansiemenet eivät kyllä ole koskaan mitään liiemmin raikastaneet, joten en jäänyt kaipaamaan. Noin muutoin suosittelen tätä kokeilemaan, ihan kertakaikkisen eriomainen ape.
Ricottasta kiitämme Hakaniemen kauppahallin juustoliike Lentävää Lehmää, joka tätä herkkua lahjoitti kaupanpäällisiksi reipaan kokoisen rasiallisen.
Ohje sellaisena kuin minä sen toteutin, linkin takaa löytyy alkuperäinen.

oliiviöljyä
4 pientä kesäkurpitsaa juustohöylällä siivutettuina
2 valkosipulinkynttä
1 kevätsipuli varsineen
1 sitruunan raastettu kuori
neljä tupsua basilikaa
parmesaaniraastetta
ricottaa

Paista kesäkurpitsaviipaleita runsaassa isossa pannussa oliiviöljyssä kunnes ne alkavat saada kaunista rusehtavaa väritystä.
Lisää pannuun likistetyt, kuoritut ja siivutetut valkosipulinkynnet ja anna kuullottua vielä pari minuuttia.
Lisää sitruunankuoriraaste, siivutettu kevätsipuli, revityt basilikanlehdet ja juustot. Kaada pannuun keitetty, valutettu pasta ja sekoita. Tarjoile parmesaaniraasteen kera.


5 kommenttia

  1. No hei on kyllä törkeen hyvän oloista ja näköistä.
    Meillä vain oli basilika sanonut työsopimuksensa irti loman aikana. Sitruunatimjami menisi varmaan sijasta kyllä hyvin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yrtti maistuu tässä aika voimakkaasti, joten sitruunatimjamilla ja tietty monella muullakin tätä olisi helppo muunnella. Jos kokeilet, niin palaa kertomaan kuinka toimii!

      Poista
    2. Täällä palautetta. Nih! http://prinsessaruoka.blogspot.fi/2012/06/kesakurpitsa-ricottapasta.html

      Poista
  2. Näyttää hyvältä! Houkutteleva resepti, varsinkin kun mulla on jonkin sortin kesäkurpitsa-kausi meneillään, vähän joka ruokaan sitä tulee tungettua ;)
    Ja toi BBC Good Food -sivusto on itselläkin ahkerassa käytössä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile, kokeile! Mulle taas ei kesäkurpitsa oikeestaan uppoo kuin juuri ohueksi siivutettuna ja paistettuna. Ja joskus oon hyvää keittoa syönyt, mutten koskaan itse tehnyt.

      Poista

Blogger Template created by Photographic Elements