Lohta ja fenkolia
tiistai 22. tammikuuta 2008
4 fenkolia
800 g lohta (filee)
pieni nippu tilliä
oliiviöljyä
(50 g voita)
mustapippuria
suolaa
1 rkl korppujauhoja
1 rlk parmesaaniraastetta
Pese fenkolit ja leikkaa ruskettumat ja kovettumat pois. Halkaise fenkolit ja leikkaa ne reiluiksi siivuiksi. Lado fenkolit uunivuokaan, lorauta päälle reilusti oliiviöljyä, sirottele suolaa ja rouhi mustapippuria, sekoita. (Laita päälle voinokareita.) Laita vuoka 225 asteiseen uuniin 20 minuutiksi, sekoita 10 min kohdalla.
Poista lohesta ruodot ja nahka ja kuutioi reiluiksi paloiksi. Revi tilli ja sekoita lohikuutioihin yhdessä suolan ja mustapippurin kanssa. Sekoita korppujauhot ja parmesaaniraaste. Kun fenkolit ovat olleet uunissa 20 minuuttia, ota vuoka uunista ja nostele lohikuutiot fenkoleiden päälle. Ripottele korppujauhojuustoseos koko komeuden päälle ja laita vuoka takaisin uuniin 15 - 20 minuutiksi.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Moi, bongasin sun Facebook-statuksen ja oli heti pakko tulla katsomaan ;)
VastaaPoistaJa mikä hieno aloitusresepti! Fenkoli on ihan liian unohdettu vihannes, ainakin mun keittiössä.
Moi prinsessa!
VastaaPoistaAloitusrespeti lupaa hyvää!