Kissanruokaa ja kapriksia

lauantai 26. tammikuuta 2008

Tämä todistaa, että kissanruoka on oikeesti hyvää ja sopii rinsessoillekin!
Resepti syntyi n. minuutissa silkasta laiskuudesta: nälkä oli kova, jääkaapissa vain kissanruuaksi tarkoitettuja porsaansuikaleita ja laiskuus vielä nälkääkin suurempi, eli kauppaan lähtemisestä ei puhettakaan..
Niin huonosti ei kuitenkaan vielä mene, ettäkö perusainekset kuten sipuli, valkosipuli ja kuivamausteet olisivat loppuneet, joten tuli äkkiä kehiteltyä soosi nälänkarkotteeksi. Soosin kanssa oli tarkoitus tehdä risottoa, mutta arborioriisiä kaivellessa löytyikin kaapin perukoilta pussillinen mummon muusia, joten pääsin vielä helpommalla. Muusiin laitoin kyllä voita ja provencale-yrttisekoitusta. Ja kerrottakoon vielä, että kissoille ei koittanut laiha viikonloppu, niille on raksuja iso pussillinen.

200 g porsaan suikaleita
1 sipuli
3 dl vettä
1/2 liemikuutio
1 tl sinappia
2 rkl kapriksia
rakuunaa
mustapippuria
oliiviöljyä

Kuori ja suikaloi sipuli. Paista sipuli- ja lihasuikaleita öljyssä kuumalla pannulla. Anna lihan ottaa vähän väriä. Lisää pannuun vesi, kun vesi kiehuu lisää puolikas liemikuutio ja sekoita. Huuhtele kaprikset kylmällä vedellä. Lisää pannuun sinappi, kaprikset ja rakuuna ja rouhi päälle mustapippuria. Keitä kasaan kunnes nesteestä on suurin osa haihtunut. Suolaa ei muuten tarvita.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements