Tämän päiväisessä 'kaikkea mitä kaapista löytyy' -versiossa kanaliemi oli kuutiosta ja juusto pecorinoa, joten risotosta tuli todella suolaista. Jos käyttää kuutiota, kannattaa käyttää vain puolikas kuutio puoleen litraan vettä. Ja pecorino on tosi hyvää mutta yltiösuolaista.
100 g risottoriisiä (esim. arborio, carnaroli)
1/2 litraa kanalientä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
0,025 g sahramia
parmesaaniraastetta
1/2 litraa kanalientä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
0,025 g sahramia
parmesaaniraastetta
Pilko sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Likistä valkosipulinkynsi tai jos haluat jättää sen risottoon, niin siivuta vaikka. Laita pannulle tai kattilaan voi, öljy ja sipulit. Kun voi on sulanut, lisää riisi. Hauduta kaikki kiiltäväksi ja läpikuultavaksi; älä paista, sekoita siis koko ajan. Ala lisätä pannulle kanalientä pienissä erissä, n. puoli desiä kerrallaan. Keitä kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut, lisää sitten seuraava erä, sekoita aina kun lisäät lientä. Lisää sahrami. Risotto valmistuu n. 20 minuutissa ja sen on tarkoitus olla reilusti pureskeltavissa. Ota valmis risotto liedeltä ja sekoita siihen juustoraaste.
Tarjoile heti. (Määrät kahdelle lisäkkeeksi.)
Ei kommentteja
Lähetä kommentti