Sahramirisotto

sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Tähän taas inspiroi milanolainen risotto (risotto alla milanese), joka on todellista prinsessaruokaa. Tosin milanolaista risottoa ei keitetä kanaliemeen, juusto on aina grana padanoa, ja risottoon tulee mm. luuydintä.
Tämän päiväisessä 'kaikkea mitä kaapista löytyy' -versiossa kanaliemi oli kuutiosta ja juusto
pecorinoa, joten risotosta tuli todella suolaista. Jos käyttää kuutiota, kannattaa käyttää vain puolikas kuutio puoleen litraan vettä. Ja pecorino on tosi hyvää mutta yltiösuolaista.

100 g risottoriisiä (esim. arborio, carnaroli)
1/2 litraa kanalientä
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä
0,025 g sahramia
parmesaaniraastetta

Pilko sipuli hyvin pieniksi kuutioiksi. Likistä valkosipulinkynsi tai jos haluat jättää sen risottoon, niin siivuta vaikka. Laita pannulle tai kattilaan voi, öljy ja sipulit. Kun voi on sulanut, lisää riisi. Hauduta kaikki kiiltäväksi ja läpikuultavaksi; älä paista, sekoita siis koko ajan. Ala lisätä pannulle kanalientä pienissä erissä, n. puoli desiä kerrallaan. Keitä kunnes neste on melkein kokonaan haihtunut, lisää sitten seuraava erä, sekoita aina kun lisäät lientä. Lisää sahrami. Risotto valmistuu n. 20 minuutissa ja sen on tarkoitus olla reilusti pureskeltavissa. Ota valmis risotto liedeltä ja sekoita siihen juustoraaste.
Tarjoile heti. (Määrät kahdelle lisäkkeeksi.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements