Fenkoli-lipstikkakeitto

keskiviikko 30. tammikuuta 2008

Piti ostaa lehtipersiljaa, mutta näkö kai haritti ja sisälukutaito koki taantumaa, ostin lipstikkaa. Onneksi ostin, keitosta tuli i-h-a-n-a-a. Todella hienostonutta, todella terveellistä ja todella hyvää, ehtaa prinsessakamaa siis!

1 iso fenkoli
1 iso sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 litra kanalientä (tai kasvislientä)
2 rkl hienonnettua tuoretta lipstikkaa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä

Pilko sipulit ja fenkoli ja freesaa niitä kattilassa tilkassa öljyä muutama minuutti. Kaada päälle kuuma kanaliemi ja anna kiehua 15 minuuttia (tai kunnes fenkoli on pehmeää). Lisää kattilaan lipstikka ja keitä vielä pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, lisää suolaa ja soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Rouhi keittoon mustapippuria, tarkista maku. Annostele lautasille ja lurauta keittoon oliiviöljyä.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements