Tonnikala-oreganopasta

tiistai 29. tammikuuta 2008

Yksinkertainen pasta on parasta ja pasta paras puoli on sen yksinkertaisuus. Täydellinen pastakastike valmistuu siinä ajassa minkä pastan keittäminen vie. Tässä reseptissä kastikkeen valmistuksen voi aloittaa vaikkapa vasta siinä vaiheessa kun pasta on kattilassa. Oliiviöljyn määrä saattaa tuntua suurelta ja sitä saa toki laittaa vähemmänkin, mutta jos öljyä ei ole tarpeeksi, tästä tulee kuivaa ja kuivaa pastaa on ikävä syödä.
Tämä ohje löytyy muistaakseni myös Saku Tuomisen Aglio & Olio –kirjasta, joka vastoin odotuksiani osoittautui mitä mainioimmaksi kirjaksi!

1 tlk tonnikalaa
1 valkosipulinkynsi
reilusti tuoretta oreganoa
½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria (tai valkopippuria)
pastaa
Laita pastavesi kiehumaan, vettä pitää olla runsaasti, samoin suolaa. Heitä pasta kattilaan kun vesi alkaa kiehua, sekoita.
Kuori ja pilko valkosipulinkynsi. Pehmitä valkosipulia pannulla oliiviöljyssä. Lisää tonnikala ja oreganon lehdet, jotka olet riipinyt irti kovista varsista. Sekoita reippaasti. Kastike on tässä vaiheessa osapuilleen valmis, sillä tonnikala pitää vain lämmittää. Jos paistat tonnikalaa pannulla pitkäänkin tulee siitä kuivaa ja inhaa. Mausta koko komeus hyvällä suolalla, vasta rouhitulla pippurilla ja kunnollisella oliiviöljyllä ja sekoita valmiiseen pastaan.

2 kommenttia

 1. Täällähän on jo vaikka mitä!

  Mäkin olen ollut vähän epäileväinen tuosta Aglio & Olio- kirjasta jonkun arvostelun jälkeen. Varmaankin siksi kun kerrottiin sen "ainesosat ilman tarkempia ohjeita"- tyylistä. Vaan toisaalta, tarkemmin ajatellen, pastakirjahan toimii parhaimmillaan juuri nopean inspiksen lähteenä :)

  Osaatko muuten suositella hyvää purkkitonnikalaa? Merkeissä on ilmeisesti aika paljonkin eroa. Mitä teillä tuossa käytettiin?

  VastaaPoista
 2. Tähän meni tällä kertaan halvin mitä kaupasta löytyi = ei hyvä idea.
  Öljyyn säilötty on parempaa kuin veteen säilötty ja oliiviöljyyn säilötty parasta. Pitää olla paloja, ei hiutaleita.
  John West (tai jotain sinne päin) on parasta mitä Kampin K-kaupasta löytyy. Tai oikeesti parasta on luomutonnikala (mitä se ikinä tarkoittaakaan), mutta se maksaa 5 € tölkki!

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements