Mandariinikoivet

sunnuntai 27. tammikuuta 2008

Tähänkin reseptiin löytyi inspiraatio laiskuudesta eli en tänäänkään mennyt kauppaan. Ei tarvinnut kun aamulla löytyi pakastimesta paketti broilerinkoipia. Olen marinoinut broileria sokerissa ja limenkuoriraasteessa, mutta ainut sitrushedelmä kotona on tällä hetkellä mandariini. Lisäkkeeksi paahdoin valkosipulinkynsiä ja keitin sahramirisoton. Annos olisi kaivannut jotain vihreää, mutta huonekasveja lukuunottamatta vihreät ovat vähissä.
Hyvää tuli joka
tapauksessa!

2 broilerin koipireittä
2 mandariinin raastettu kuori
2 mandariinin mehu

sokeria
suolaa
mustapippuria
öljyä

Raasta mandariininkuorien oranssi osa mahdollisimman tarkkaan. Hiero broilerinkoipiin sokeria, suolaa ja mandariininkuoriraaste. Työnnä mausteita myös nahan alle. Laita koivet astiaan, halkaise mandariinit ja purista niistä mehu koipien päälle. Jätä huoneenlämpöön makustumaan 1 - 2 tunniksi. Laita broilerit uunivuokaan, mielellään niin, etteivät ne ole päällekkäin. Rouhi päälle reilusti mustapippuria ja lorauta joka koivelle öljyä. Laita koivet uuniin ja paista kunnes liha on kypsää ja pinta rapea. (Määrät kahdelle.)

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements