Kantarelli-chorizopasta

lauantai 9. elokuuta 2008

Mulla jäi kantarelleja ja chorizoa yli muista keitoksista ja ne yhdistyivät ihanaksi pastamakusteeksi. Taidanpa tänäänkin jopoilla torille ihania virolaisia kantarelleja hakemaan, ne kun ovat, kuten Hesarissakin tänään mainittiin, huomattavasti puhtaampia kuin suomessa kasvaneet (niin kuin aika moni muukin metsässä kasvava asia), ja valmistaa niistä kastiketta jollekin vielä päättämättömälle tai leipaista piirakan.
Kantarellikeittoa mä en enää syö, ainakaan vähään aikaan, sillä nautin eilen ystävien luona elämäni parhaan kantarellikeiton, enkä halua pilata sitä muistoa millään ankeilla viritelmillä.

Pastaan tarvitaan:
pastaa
kourallinen kanterelleja
parin sentin pätkä chorizoa
1 pieni sipuli
1 pieni valkosipulinkynsi
1 tl silputtua tuoretta rosmariinia
suolaa
mustapippuria
voita
oliiviöljyä

Laita pasta kiehumaan ja valmistele kastikeaineet sillä välin. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi, puhdista sienet ja revi samankokoisiksi paloiksi. Paloittele makkara mieluisenkokoisiin paloihin.
Pastan päädyttyä suolattuun veteen kiehumaan aloita kastikkeen valmistus freesaamalla sipuleja hetki voissa. Lisää sitten kantarellit ja rosmariini ja paista hetki. Lisää chorizon palat kypsennyksen loppuvaiheessa ja lurauta valmiiseen kastikkeeseen reilusti hyvää oliiviöljyä, mausta suolalla ja vastarouhitulla mustapippurilla. Sekoita valmis pasta kastikkeeseen ja raasta halutessasi päälle parmesaania tai pekoriinoa.

2 kommenttia

  1. Huh, huh!
    Oli aivan kammottavaa! Ainekset eivät sopineet ollenkaan yhteen. Roskikseen meni hyvät ainekset.

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Sä et vaan osannut tehdä tätä oikein jos näistä aineksista sait pahaa.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements