Ragù d’anatra

maanantai 12. tammikuuta 2009

Elikkäs ankkaragù, elikkäs lihakastike ankasta. Ihan siis uskomattoman hyvää ruokaa, joka sopii mainiosti kylmään ja synkkään talveen. Ja oli välttämätöntä valmistaa osana pakastimentyhjäysoperaatiota.
Kastike tuli heti kypsennyksen alkuvaiheessa tahattomasti liekitettyä kun valkoviini roihahti liekkeihin. Ilmeisesti ankan rasva oli niin kuumaa, että viinille riitti ja se löi komeeta lieskaa padan kannen alta. Varovaisena siis jos mielit tätä kokeilla.

600 g ankanrintaa
1 sipuli
1 sellerinvarsi
1 porkkana
1 – 2 dl kuivaa valkoviiniä
3 laakerinlehteä
nippu timjamia
250 g kirsikkatomaatteja
suolaa
mustapippuria

Poista ankan rintapaloista nahka ja rasva. Säästä vähän rasvaa vihannesten kuullottamiseen. Pilko liha pieniksi kuutioiksi. Kuutioi vihannekset brunoise. Kuumenna ankan rasva padassa tai kattilassa. Kuullota vihanneskuutioita rasvassa hetki. Lisää ankkapalat ja kääntele. Kaada pataan valkoviiniä niin, että ankka ja vihannekset juuri ja juuri peittyvät. Lisää pataan vielä laakerinlehdet ja timjaminippu. Säädä lieden lämpö niin, että pata juuri ja juuri kiehuu. Peitä kannella.
Purista tomaateista siemenet ja lisää tomaatit pataan. Hauduta pataa 1 – 1 1/2 tuntia. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Poista laakerinlehdet ja timjamin varret ja tarjoa tagliatellejen tai papardellejen kanssa.

5 kommenttia

  1. Ai niin tää oli tää liekkiruoka :D Pääasia että lopputulos oli hyvää! Tää voisi olla suosikki jonkun ravintolan listallakin, väitän minä.

    VastaaPoista
  2. Tää näyttää kyllä herkulliselta. Ja liekitys tietenkin kruunaa ruuan kuin ruuan. :D

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Tämä oli kyllä yksi parhaimmista lihasooseista.

    VastaaPoista
  4. Sulla on ihania reseptejä. Tämä on varmasti aivan älyttömän hyvää!

    VastaaPoista
  5. Nemo: Kiitos!
    Tämä oli kovasti helppokin, joten voin suositella.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements