Linssilisuke

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Pääsiäisaterialla ei tänä vuonna ollut totuttua herkkuja vaan syöpöteltiin vähän pienimuotoisemmin kevyemmän kevään kunniaksi. Pääruokana tarjosin lammasmakkaroita, pariloitua parsaa ja lisuketta mustista linsseistä.
Mustien linssien tulisi pysyä kokonaisina, joten sellaista vinkkiä, että pakkauksen keittoaikaa ei kannata noudattaa vaan tarkkailla tilannetta. Linssipussissani kerrottiin keittoajaksi 20 minuuttia, joten järkeilin sopivan ajan olevan 15 minuuttia kun linssit menisivät vielä pannuun ja siten jatkaisivat kypsymistä. 12 minuutin kohdalla alettiin jo olla ylikypsyyden rajoilla..
Tämä oli ihan uskomattoman hyvää ja tein kerralla niin paljon, että riitti eväiksi töihin pariksi päiväksi ja täytyy sanoa, että seuraavana päivänä maku oli vielä parempi!
Toimii myös kylmänä.

Beluga-linssejä
palsternakkaa
valkosipulia
valkoviiniä
minttua
suolaa
oliiviöljyä

Keitä linssit melkein kypsiksi.
Kuutioi palsternakka ja valkosipuli, palsternakkakuution tulisi olla noin linssinlevyistä.
Kuullota kuutioita runsaassa oliiviöljyssä. Kaada pannuun valkoviini ja keitä kunnes viinistä on jäljellä puolet.
Lisää valutetut linssit ja keitä vielä pari minuuttia sekoittaen.
Mausta silputulla tuoreella mintulla, suolalla ja oliiviöljyllä.

5 kommenttia

 1. Veera, mulle tulee kamala nälkä kun luen tätä sun blogia. Mustaksi vahingossa paistuneet kalapuikot ja aneeminen salatti ei oikein makunystyröitä hivele. Joten jos toivot jonkun tulevan syömään, niin soitto tänne vaan.

  VastaaPoista
 2. lisää linssivinkkejä ja reseptejä - kivaa! mulla on menossa henkistyminen linssien ja papujen suuntaan, tosin aika heikko esitys on ollut toteutuspuolella...kyllä se tästä!

  VastaaPoista
 3. Tämäpä tuntuu kovin käyttökelpoiselta melkein mihin vain (siis mun repertuaarissa).
  NAM!

  t.äiti (linssien ja papujen fani)

  VastaaPoista
 4. Täällähän oli kokattu vaikka mitä sitten viimenäkemän. Tämä linssilisäke sai muistamaan, että mullakin on linssejä odottamassa. Pienempiä, joiden pitäisi pysyä koossa. On vaan ollut niin katastrofikiire viikko, että mitään oikein ole jaksanut enää iltaisin.

  VastaaPoista
 5. Tytti: Pidetäämpä mielessä, silloin tällöin sattuu päiviä, etten syö ankeeta keittoa tai muuta typerää dieettisapuskaa ja silloin kelpais kyllä ruokaseurakin!

  Merituuli: Mullakin on ohjelmassa palkokasvien lisääminen ruokavaliossa, on vissiin niin terveellisiäkin.

  Äiti: Ja oli helppoa tehdä, eikös sekin ole tärkeää? :)

  Nelle: Täällä on ryhdistäydytty keittiössä ja päivitystahtia voisi pitää jopa omituisen tiuhana kun olen syönyt pääsääntöisesti keittoa.
  Tällainen on aika mukava illallakin pitkän päivän päätteeksi kun ei mene kuin puoli tuntia, samassa ajassa valmistuu pääruokaakin. Mitä nyt vähän joutuu pilkkomaan..

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements