Siemeniset jauhelihapihvit

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Sain jauhelihapihveihin vähän vaihtelua siemenillä. Niillä tuli kivasti makua ja suutuntumaa. Lisäksi siemenet ovat terveellisiä, ne tekevät hyvää vatsalle.
Nautiskelin näitä muutamankin päivän kera linssilisukkeen ja kyllä olivat hyviä! Sopisivat hyvin myös hampurilaiseen.

1 sipuli pieneksi kuutioituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuina
puoli ruukkua lehtipersiljaa, pelkät lehdet silputtuna
0,5 rkl kuivattua oreganoa
1-2 rkl pellavansiemeniä
1-2 rkl kurpitsansiemeniä
n. 2 dl parmesaani- tai pecorinoraastetta
500 g kyytönjauhelihaa
suolaa
mustapippuria



 











Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi massaksi. Anna makustua jääkaapissa ainakin kaksi tuntia, mielellään enemmän.
Muotoile taikinasta paksuja tasakokoisia pihvejä.
Paista pihvit keskilämpöisellä pannulla viitisen minuuttia kummaltakin puolelta. Jos pihvit eivät ole vielä sisältä kypsiä, peitä pannu kannella ja anna paistua vielä kaksi minuuttia.
Tarjoile vaikka vihreän salaatin kera.

2 kommenttia

  1. Siemeniä en vielä olekaan ikinä jauhelihapihviin tms. laittanut, pitää kokeilla.

    VastaaPoista
  2. Hanna: Suosittelen lämpimästi! Mun mielestä siemenet käy kyl melkein kaikkeen.

    VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements