Porsasta hunajakastikkeella

perjantai 5. marraskuuta 2010

Idea tähän kastikkeeseen on peruja Sillä sipuleilla kesällä nautitusta hunajalla ja kardemummalla maustetusta halloumista. Juustolle tätä alunperin kaavailin, mutta tähteenomaisesti jääkaappiin jäänyt porsaanpala kaipasi kipeästi uutta makua. Ai vietävä kuinka oli hyvää!
Julkenen tässä tunnustaa, että käytetty lihanpala hankittiin kulman takaisesta K-Extra Ruokakorista, eikä tämä ollut luomua nähnytkään. Kerrassaan mainio kauppa muuten, myös luomuvalikoimansa puolesta, valitettavasti valikoima ei yllä lihaosastolle.
Tunnustuksen tehtyäni ilmoitusluontoisesti kerrottakoon, että meidän perheessä ei enää kosketa lihaan ellei se ole luomua ja siten toivottavasi edes vähän onnellista. Luomutonkin käy jos tiedän tasan tarkalleen mistä liha tulee ja miten sitä on eläimenä kohdeltu. Ei tämä näin kotioloissa niin kovin suuri muutos ole, lounasruokailussa ja ravintoloissa päätöstä vasta testataan. Herra Prinsessa on haaveillut koko illan nakeista..
Mutta mä olen todella hyvä periaatteellisissa päätöksissä, olisinko ollut 14-vuotias kun päätin, että McDonald's ei enää silloisia markkojani näe, eikä ole muuten nähnyt eurojakaan. Päätöksen jälkeen olen vain kerran käynyt kyseisessä roskalassa, muutama vuosi sitten odotin ovensuussa Ruoholahden Mäkkärissä kun ystäväni haki sieltä pirtelön.

Porsaankyljyksiä tai vastaavaa, itselläni ulkofileestä leikattuja biffejä.

Kastike:
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl hunajaa
0,5 tl kardemummaa
1 rkl saksanpähkinöitä
1 tl soijakastiketta

Kaikki aineet sekaisinsa vaan voimakkaasti haarukalla vispaten. Tarkista maku ja lisää soijaa tarvittaessa.
Kaada kastike juuri kypsien, kuumien kyljysten päälle ja tarjoa.
Kastike toimii myös marinadina.
4 kommenttia

 1. Hieno päätös pitäytyä luomulihassa! Olen miettinyt ihan samaa, mutta luomun tarjonnan takia asia on jäänyt vielä mietinnän asteelle. Kiva kuulla miten päätöksesi pitää.

  VastaaPoista
 2. Kato, ollaan samoilla linjoilla lihassa ja Mäkissä.

  Mäkkiboikotti lähti alunperin pihiydestä: söit jonkun kalliin aterian jossa makuja ei ollut nimeksikään ja pian oli taas nälkä. Oisko tää päätös pitänyt pian 10 vuotta. Ulkomailla kyllä joskus ainoat löydetyt vaipanvaihtopisteet on olleet Mäkissä. Jos me käydään grillillä (aniharvoin) on ne sellaisia yksityisluonteisia joista löytyy röpöliäisiä ranskiksia. mä en tykkää niistä sileistä.

  Lihassa vaikein osuus on kana. Hallista onneksi saa ruotsalaista luomua, joten täytyy hamstrata sitä pakkaseen valmiiksi jos kanattaa.

  VastaaPoista
 3. Näyttääpä hyvältä! En ole kaardemummaa tainnut vielä porsaankastikkeeseen kokeillakaan, erinomainen idea!! :)
  Alkoi tehdä mieli myös edellisen reseptin lihamureketta - se on tosiaan lopulta niin helppotekoinen ruoka, että pitäisi tehdä useammin...Yritän tosin välttää punaista lihaa, mutta sunnuntairuuaksi :) Anoppini laittaa murekeeseen aina paljon parmesaania ja lisää vielä tuoreen leivän korppujauhoja sekä pieneksi pilkottuja oliiveja. Erinomaista leivän päällä! :D Hyvä, että tuli mieleen, pitääkin taas tehdä! :)

  VastaaPoista
 4. Chez Jasu: Lupaan antaa väliraporttia. Mun suurin haaste tulee olemaan lounasruokailu, saattaa joutua tekemään useammin eväitä.

  Merituuli: Kanan syömisen lopetin jo puolisen vuotta sitten, mtä nyt olen muutaman kerran juurikin lounaalla lipsunut.

  Italian salaatti: Jos ei tarvita ollenkaan kanamunaa leivän seuraksi, niin kokeilen minäkin. Luomupäätös muuten joustaa sen verran, että matkoilla syö mitä tekee mieli enkä liikaa kelaa, esim. Italiassa on pakko maistaa ihania salumi.

  VastaaPoista

Blogger Template created by Photographic Elements