Lihapata

lauantai 13. marraskuuta 2010

Padassa oli kaikki luomua viiniä myöten. Tosin mausteista en ole varma, on ne kyllä ostettu Satumarjan luomupuodista. Ei mulla muuta.
















2 kg luista lihaa
2 isoa porkkanaa
1 iso palsternakka
2 - 3 lehtisellerin vartta
3 sipulia
4 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
1 plo punaviiniä
5 oksaa timjamia
muutama neilikka
muutama kardemumma
lihalientä

Kuori ja pilko vihannekset reiluiksi kappaleiksi, likistä valkosipulinkynnet veitsen lappeella. Kuullota vihanneksia muutama minuutti padassa öljytilkassa.
















Samaan aikaan kasvisten kanssa paista lihaan kuumalla kuivalla pannulla väritystä joka puolelle.
Asettele lihat pataan siten. Kaada joukkoon punaviini. Lisää mausteet. Anna kiehahtaa.
Lisää lihalientä niin, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Nosta pata 150-asteiseen uuniin ja anna hautua 4 tuntia.

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements