Pähkinäinen kukkakaalikeitto

sunnuntai 28. marraskuuta 2010

Yhdistelin kukkakaalikeittoon paritkin ohjeet omasta päästä ja keittokirjasta nimeltä 400 Best-ever Soups, oiva kirja, ostin kerran kympillä Suomalaisesta.
Tässä taannoin päätin, että ostan vain halpoja keittokirjoja, hintakattona kymppi. Se johti siihen, että ostin kaikki vastaan tulevat alle kympin kirjat. Ei niin mitään järkeä.
Tällä ohjeella tulee iso soppa, riittää isommallekin sakille. Keitosta saa ihan täysin rasvattoman kun jättää pois öljyn ja käyttää rasvatonta maitoa. Onko mikään tylsempää?

2 tl kuminansiemeniä
2 tl sinapinsiemeniä
2 tl kurkumaa
(tilkka öljyä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso kukkakaali
1 l maitoa
suolaa
1 dl saksanpähkinöitä
puoli ruukkua korianteria

Paahda mausteista kuivassa kattilassa kunnes ne alkavat selvästi tuoksua. Lisää kattilaan öljy, kuoritut ja pilkotut sipulit ja pilkottu kukkakaali. Kuullota sekoittaen. Kaada maito kattilaan, mausta suolalla ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kunnes kukkakaalit ovat pehmenneet.
Soseita keitto tehosekoittimessa muutamassa erässä. Lisää hienonnetut saksanpähkinät ja korianterinlehdet.


Ei kommentteja

Lähetä kommentti

Blogger Template created by Photographic Elements